Aydeniz: İller Bankası'na rest çekerek bu iş olmaz

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın açıklamalarına cevap verdi.  Albayrak'ın geçtiğimiz aylar

GÜNDEM 22.06.2021 19:59:00 0
Aydeniz: İller Bankası

Atatürk Caddesi’nde geçtiğimiz ay başlatılan projeyle ilgili de konuşan İlçe Başkanı Aydeniz, projenin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi’nin projesi olmasına rağmen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmalarında bu projenin sadece Çerkezköy Belediyesi’nin projesiymiş gibi ifadeler kullandığını kaydeden Aydeniz, “Cumhur ittifakının ortağı olarak Çerkezköy’ü ilgilendiren her konu bizleri de ilgilendiriyor. Fakat burada bir planlama hatası olduğunu görüyoruz” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın kendilerine projenin bir kısmının Çerkezköy Belediyesi, bir kısmının TESKİ, bir kısmının ise İller Bankası desteği ile yapılacağını söylediğini ifade eden Aydeniz, “Şimdi ise İller Bankasından krediyi alamadıklarını söylüyorlar. Kapaklı için onaylandı Çerkezköy için neden onaylanmadı diyorlar. Kapaklı için başvuran TESKİ’dir. Bu proje Kapaklı Belediyesi için onaylanmadı. TESKİ’nin yapacağı projeler için onaylandı. Bu siyaset üstü meseledir. Siz mi siyasi malzeme yapıyorsunuz? Belki oranın da acil sıkıntıları vardır. Sırf burası için orayı bekletmeleri doğru değildir” dedi. Atatürk Caddesi’nde başlatılan çalışmalarda bir başıboşluk gördüklerini, ekiplerin memur gibi saat 17.00’da paydos ettiğini söyleyen Aydeniz, “Esnafın mağduriyetini bir an önce çözümlemek için gece oraya proje koyar o müteahhit gece de çalışır. Parasal sıkıntı gördüğümüz için hele başlayalım para işini çözeriz diyerek bu iş olmaz. Bunun ödeneği hazır olacak ki müteahhit geldiğinde bu işi rahat yapsın. Bunlar gerçekten ağır işlerdir. Kapaklı’yı dayatarak İller Bankası’na rest çekerek bu iş olmaz” dedi. Vahap Akay’ın açıklamalarına da cevap veren Aydeniz, “Vahap Akay, ‘Biz bu işi yapamazsak sorumlusu biz değiliz’ ifadelerini kullandı. İller Bankası’nın topu taca attığını söyledi. Projenin başladığına dair basın açıklaması yapıp kurdele kesip, kazma vuran sizlersiniz. Yapamazsanız sorumlusu tabi ki siz olacaksınız.” diye konuştu.

 

“’SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ’ DİYEMEZSİNİZ”

 

Çerkezköy Belediyesi’nin para olduğu zaman bu işleri yapmadığını, paraların görsele, parklara ve konserlere harcandığını söyleyen Aydeniz, “İlçe Belediyesi bu paralar varken kendi bütçeleriyle bu işleri yapabilirdi. O gün para varken yapmadınız, şimdi ise İller Bankası’nı bahane ederek ‘İşi yapamazsak sorumlu biz değiliz’ diyemezsiniz” ifadelerini kullandı. İller Bankası’ndan istenen kredi gelse bile Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi’nin zorlanacağını düşündüğünü söyleyen Aydeniz, “Planlamada ve projelendirmede eksik kaldıklarını düşünüyorum. Kısaca yeterli ön çalışmaya yapmadılar. O yüzden tedirginiz. Bitirirlerse kendilerini de tebrik etmesini biliriz. Bugün 200 milyonluk bütçeyi geçen projenin altına giriyorsunuz. ‘Para yok, alırsak bitireceğiz, alamazsak sorumlusu biz değiliz’ diyorsunuz. Biz buna karşıyız” dedi. MHP olarak destek olmaya hazır olduklarını söyleyen Aydeniz, “Gider Ankara’ya tüm vekillerimizle görüşürüz, bu iş yarıda kalmasın diye devlet eliyle bitirilmesi için de her türlü çabayı yaparız” dedi. Bu işin yavaş yavaş siyasi malzemeye çevrildiğini gördüklerini dile getiren Aydeniz, bu işin altından nasıl çıkılacağı konusunda tedirgin olduklarını belirtti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ