İlçe Başkanı Çetintaş: Dağ fare doğurdu

İlçe teşkilat binasında gündeme dair açıklamalarda bulunan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, "Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Vahap Akay açıklamasında sokak so

GÜNDEM 22.06.2021 17:56:00 0
İlçe Başkanı Çetintaş: Dağ fare doğurdu

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, bugün saat 14.00’da parti binasında düzenlediği basın toplantısında; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları eleştirdi.

 

İSMİNİN YANLIŞ YAZILMASINA SİTEM ETTİ

 

Çerkezköy’ün altyapısının yenilenmesi için İller Bankası’na yapılan kredi talebini değerlendiren Çetintaş, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın geçtiğimiz günlerde kredi ile ilgili açıklama yaptığını kaydederek, “Bu konuyla ilgili başkanımızla, milletvekillerimizle görüştük. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bununla ilgili defalarca açıklama yaptı. Bununla ilgili Kadir Albayrak, son açıklamasında ismimi yanlış yazmış. Kendisinin hatası mıdır, basın danışmanlarının hatası mıdır? Konuyu düzeltsinler. Burada bazı gazeteciler de konuyla ilgili yazı yazmış. Benim adım Kamil Çetintaş” ifadelerini kullandı.  Atatürk ve Öztrak Caddesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi kapsamında devam eden çalışmaların esnafları mağdur ettiğini kaydeden Çetintaş, “Esnaf ve vatandaşlarımız mağdur. ‘Biz TESKİ’nin arkasını toplamaktan bıktık’ diyorlar. Artık çeki düzen verilmeli ve planlı programlı çalışma başlatmalılar” dedi. Atatürk Caddesi’ndeki çalışmanın yetersiz olduğunu da kaydeden Çetintaş, “Çalışmaya sabah başlanıyor, saat 17.00’da çalışanlar paydos ediyor. Bu proje ne kadar kısa sürede tamamlanırsa o kadar iyi. Buradan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ve Çerkezköy Belediyesi’ne çağrıda bulunuyoruz. Çalışmanın süresini en aza indirmek için mücadele etsinler” şeklinde konuştu.

 

“BÜYÜKŞEHİRDEN ALDIĞI SÖZLERİ YERİNE GETİRSİN”

 

Çerkezköy Belediyesi’nin 200 milyon TL’lik bütçesinin olduğunu söyleyen Çetintaş, “Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Vahap Akay açıklamasında sokak sokak isim verdi ve bu sokakların asfaltlanacağını söyledi. Şunu belirteyim; Dağ fare doğurdu. Aradan 7 buçuk sene geçti. İlk defa bir asfaltlama çalışmasına gidilecek. Biz ekibimizle birlikte 3 aylık bir çalışma yaptık. Geçmiş dönem belediye başkanı Ali Ertem zamanında yapılan yollar bunlar. Hadi pandemi dönemi dedik ama belediye başkanımızdan, büyükşehirden aldığı sözleri yerine getirmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

“AĞLAMA MAKAMI DEĞİL”

 

DSİ’nin ilerleyen günlerde Çerkezköy’deki derelerde temizlik çalışmasına başlayacağını belirten İlçe Başkanı Çetintaş, “DSİ tarafından Pınarça Deresi ile ilgili bir iyileştirme yapılmıştı. Burada yaz ayı boyunca sazlıklar ve otlar oluşuyor. Milletvekilimiz Mustafa Yel Çerkezköy programında DSİ’yi aramış ve çalışmanın yapılmasını istemişti. Bize de pazartesi günü ulaştılar, oranın temizleneceği ve 2 hafta içinde çalışmanın yapılacağı söylendi. Ama sorumluluğun büyükşehirde olduğunu da ifade ettiler. Koltuk ağlama makamı değildir. Buranın ıslah edilmesi, gerekli önlemlerin yapılması gerekiyor. Çalışmalar başladığında biz tekrar orada basın açıklamasında bulunacağız ve derenin temizlendiğini herkese duyuracağız” ifadelerini kullandı.

 

GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ İSTEDİ

 

Meydan Altı Otopark Projesi hakkında da konuşan Kamil Çetintaş, “Yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Bizim Belediye Başkan Adayımız Süleyman Kozuva’nın projesinin uygulanması gerektiğini ifade ettik. Altta çarşının olduğu üstte otoparkın olduğu güzel bir projeydi. Belediyenin projesi ise tek katlı asansörlü sistem. Hala geç değil. Bununla ilgili yeniden çalışma yapılabilir. Buradan bir kez daha bu konuyu gözden geçirmelerini istiyorum” dedi. Çerkezköy’de devam eden aşılama çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Çetintaş, “İlçe merkezinde pandemi nedeniyle yoğun bakımda yatan hasta sayısı yok seviyesinde. Günlük aşılama ise 6 bin- 6 bin 500 civarında devam ediyor. Bugüne kadar Çerkezköy’de 82 bin doz aşı yapıldı. Bugün itibariyle de yaş sınırlaması 25’e indi. Onun dışında 18 yaşına kadar sigortalı çalışanlar da aşı yaptırabiliyor. Sırası gelen herkesin aşı olmasını istiyoruz” dedi.

 

Haber /  Buse SERİN