Vali Yıldırım: Yarının Türkiye'sini gençlerimiz şekillendirecek

Çerkezköy'de çeşitli açılış ve etkinliklere katılan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, ziyaret ettiği okullarda öğretmenlerle de bir araya geldi. Öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çek

GÜNDEM 21.06.2021 17:39:00 0
Vali Yıldırım: Yarının Türkiye

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım bugün Çerkezköy’de çeşitli ziyaret, açılış ve etkinliklere katıldı.  Çerkezköy’de ilk olarak şehit Komiser Yardımcısı Erdem Uçar’ın ailesini ziyaret eden Vali Yıldırım, 25 Ekim 2016 tarihinde İstanbul Sarıyer’de bulunan Adile Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim atışı yapıldığı esnada arkadaşının kaza kurşunu ile şehit düşen Uçar’ın ailesiyle yakından ilgilendi. Ziyarette konuşan Yıldırım, “Sizler bize şehidimizin emanetisiniz bizler, her zaman şehit ailelerinin yanındayız” dedi.

 

ÖĞRENCİLER HAZIRLADIKLARI GÖSTERİYİ SUNDU

 

Çerkezköy TSO Trakya Anadolu Lisesi’nde Tasarım Becerileri Atölyeleri’nin (Müzik Atölyesi, Resim Atölyesi, Ahşap Tasarım Atölyesi ve Robotik Kodlama Atölyesi) açılışına da katılan Vali Yıldırım, öğretmenlerle de sohbet etti. Öğretmenlerin geleceğimizin teminatı çocukları ve gençleri yetiştiren kişiler olduğunu söyleyen Yıldırım, “Yarının Türkiye’sini sizlerin yetiştirdiği çocuklarımız, gençlerimiz şekillendirecek. Pandemi nedeniyle bir buçuk yıldır sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Sizlerde eğitimlerini online olarak verdiniz. İnşallah pandeminin bitmesiyle birlikte Eylül ayında öğrencilerle birlikte derslere başlarsınız” diye konuştu. Müzik Atölyesi’nde öğrenciler de hazırladıkları gösteriyi sundu.

 

 

SEVAL-AHMET ÇETİN FEN LİSESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

 

Çerkezköy TSO Trakya Anadolu Lisesi’nde düzenlenen etkinliğin ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutamı Kd. Alb. Osman Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ile birlikte Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi’ni ziyaret eden Vali Yıldırım, okulun öğrencilerinden Emre Muncug’un tasarladığı ve TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda İstanbul Avrupa Bölge birinciliği ve final yarışmasında Türkiye ikinciliği ettiği projeyi inceleyerek proje hakkında bilgi aldı. Hayırsever İş Adamı Ahmet Çetin’in de hazır bulunduğu ziyarette Vali Yıldırım, öğrencilerle de yakından ilgilendi.

 

Z KÜTÜPHANE AÇILDI

 

Seval-Ahmet Fen Lisesi ziyaretinin ardından Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu’nda oluşturulan Z Kütüphanenin açılışına katılan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, “Bugünün şartlarında bilgiye ulaşmak kolay ama elinizde uygun araçlarınız varsa bilgiye ulaşmak mümkün. Eskiden kütüphanelerimiz bilgiye ulaşmanın en mutlak yöntemi idi. Bugün milyonlarca kitaba, milyonlarca dokümana, her konu hakkındaki bilgiye cebinizdeki akıllı telefonlardan erişmeniz mümkün oluyor” dedi.

 

 

“KENDİMİZİ DAHA DONANIMLI HALE GETİRMEK MÜMKÜN”

 

Bugünün kütüphanelerinin belki hacim olarak küçük olduğunu, fakat içine girildiğinde uygun donanımlarla da donatıldığı için çok rahatlıkla daha fazla bilgiye ulaşabilmenin mümkün olduğunu kaydeden Yıldırım, “Üstüne üstlük bilgisayarlarda Z kütüphanelerde dünyanın dört bir yanındaki kütüphanelere de erişmek mümkündür. Bu kütüphaneler bazen milli kütüphaneler, devletlerin kütüphaneleri aynı zamanda üniversitelerin ve bilime hizmet eden vakıfların kütüphaneleri oluyor. Buradaki kütüphanelere de erişmek çok kolay ve bunlardaki bilgileri alarak kendimizi daha donanımlı hale getirmek de mümkün oluyor” dedi. Bu Z kütüphanelerden gençlerin, öğretmenlerin ve velilerin faydalanacağını dile getiren Yıldırım, “Dünyaya daha hazır öğrencilerin buradan mezun olmasına vesile olacaktır” dedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul Aile Birliği’nin katkılarıyla oluşturulan Z kütüphanede yaklaşık 500 kitabın yer aldığı belirtildi.

 

HİBE EDİLEN TABLETLER ÖĞRENCİLERE DAĞITILDI

 

Kurdele kesimi sonrası Veliköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Çapa İç ve Diş Ticaret Sanayi Ltd. Şti. tarafından Çerkezköy Kaymakamlığı’na hibe edilen 20 adet tablet ile Suart Yapı tarafından hibe edilen 10 adet tablet öğrencilere dağıtıldı. Açılış ve Tablet Dağıtım Töreni’ne Vali Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutamı Kd. Alb. Osman Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çapa İç ve Dış Ticaret Sanayi Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Çakar katıldı.

 

KÜTÜPHANE AÇILIŞINA KATILDI

 

Vali Yıldırım, tablet dağıtımının ardından beraberindekilerle birlikte Yunus Emre İlkokulu’nda oluşturulan Z Kütüphane’nin açılışa katıldı. Kütüphanenin hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Yıldırım, kütüphanenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.  Açılışı yapılan Z Kütüphanenin aynı anda 50 öğrenciye hizmet sunabilecek kapasitede olduğu ve içerisinde bilgisayar, satranç masası ve takımı, akıl zeka oyunları masası ve takımı ile yaklaşık 2 bin kitabın bulunduğu belirtildi. Okullarda düzenlenen açılış ve etkinliklerin ardından Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ederek Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin ile görüşen Vali Yıldırım’a ziyaretinde Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutamı Kd. Alb. Osman Kılıç eşlik etti. Çerkezköy Gazi Polis Merkezi Amirliği’ni de ziyaret eden Vali Yıldırım, Çerkezköy’de asayiş ve güvenliğe ilişkin Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Akın’dan bilgi aldı.

 

Haber / Yener AKBABA