TEMEK kursiyerlerinin el emeği ürünleri sergileniyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi iş birliği ile açılan Meslek Edindirme ve Sanat Kursları (TEMEK) kursiyerlerinin hazırladığı ele emeği ürünler, yıl sonu sergisinde görü

GÜNDEM 21.06.2021 17:33:00 0
TEMEK kursiyerlerinin el emeği ürünleri sergileniyor

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde dün saat 14.00’da yapılan sergi açılışına; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, Türk Kızılay’ı Çerkezköy Şube Başkanı ve AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Hasan Karaca, AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adem İçli, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Hüseyin Yaşar, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkan Vekili İhsan Karadağ, kurs eğitmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. 

 

“UZUN ZAMAN SONRA BİR ARAYA GELDİK”

 

Serginin açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yaklaşık 1 buçuk yıldır pandemi sebebiyle kültür, sanat etkinliklerimize ara verdik. Uzun zaman sonra yine bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Arayı çok fazla açtıktan sonra bugün, böylesine güzel başlangıcı yapıyor olmanın mutluluğu içerisindeyim. Tabi ki bu sefer bir farklılık var, bir değişiklik var. Bugüne kadar böylesine güzel organizasyonları yapacak alan sıkıntısı yaşarken, eksiklik yaşarken bugün Tekirdağ Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak’ın katkılarıyla böylesine güzel bir salonda, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde bu sergimizi gerçekleştiriyor olmanın da ayrıca mutluluğunu yaşıyorum. Bugün, Veliköy Mahalle Evimiz, Kızılpınar Mahalle Evimiz, Bağlık Mahalle Evimiz, Atatürk Kültür Merkezi kursu, Halk Eğitimi Merkezi kursu kursiyerlerinin eserleri ile Çağdaş İnsanlar Topluluğu’nun eserlerinin yer aldığı sergimizde bir araya geldik” şeklinde konuştu.

 

 

“KAYIT STÜDYOSU OLUŞTURMA PROJEMİZ BAŞLADI”

 

Başkan Akay, “Veliköy Mahalle Evimizde makine nakışları, Kızılpınar Mahalle Evimizde baskı ve iğne teknikleri, Bağlık Mahalle Evimizde yine makine nakışları, Atatürk Kültür Merkezi’nde dekoratif ahşap işleme atölyesinin kursiyerlerinin sertifikalarını vereceğiz. Aslında bu gerekçeyle toplandık. Ancak hem kursiyerlerimizle buluşmak hem eğitmenlerimizle bir arada olmak hem de bunları sizlere sunmak için buradayız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin devam eden kursları var. Resim Sanat Eğitimi kurslarımız, karakalem, yağlı boya, gitar, bağlama, piyona, çocuk korosu, Türk Sanat Müziği kurslarımız hala devam ediyor. Ve inşallah bu sonbaharda keman, bateri ve çini kursları açmayı hedefliyoruz. Bunun dışında genç arkadaşlarımız, genç kardeşlerimiz ya da kendini hazır hisseden herkes için bir kayıt stüdyosu oluşturma projemiz başladı. Okul öncesi çocuklarımız için org, küçük çocuklar için yaratıcı drama, resim, pedagojik destek eğitim atölyeleri kuracağız. Yani Eylül ayı itibariyle kültür merkezimiz inşallah tam kapasite olarak çalışmalarına devam edecek” dedi.

 

 

“YENİ KURSLAR AÇMAK İÇİN BİZE ŞEVK GELİYOR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ve Çerkezköy Belediyesi’nin ortak düzenlediği TEMEK kurslarının sonuçlarını gördükçe yeni kurslar açmak için bize büyük şevk geliyor. Bugüne kadar Çerkezköy ilçemizde 2015’ten beri 94 tane kurs açmışız. Çerkezköy’e hep beraber kazandırmış olduğumuz Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’mizde böyle güzel bir etkinliğe şahit olmaktan son derecede memnunuz. Şu ana kadar Çerkezköy, Kapaklı ve Ergene’de 3 tane kültür sarayı yaparak oradaki belediye başkanlıklarına verdik. Şimdi gelirken Saray’dan geçtim. Saray’da da Allah kısmet ederse 2 ay sonra kültür sarayımızın açılışını yapacağız. Kültür sarayları bizler için değil ama gelecek nesiller için, çocuklarımız için, gençlerimiz için yararlı olacaktır. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapacaktır. Bu kültür saraylarımızın hepsinde ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismi var ve olmaya da devam edecektir. İnşallah 1 Haziran’da başlayan normalleşme süreci ile daha güzel günler göreceğiz. Biz de artık daha aktif bir çalışma dönemine gireceğiz. Bütün projelerimizi teker teker tamamlayacağız. Bugün burada eserleri yer alan bütün kursiyerlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

 

SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Başkan Albayrak’ın konuşmasının ardından kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. Kursiyerler sertifikalarını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkan Vekili İhsan Karadağ, Türk Kızılay’ı Çerkezköy Şube Başkanı ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Hasan Karaca’dan aldı. Daha sonra Resim ve Sanat Kursu eğitmeni Görkem Akgüneş, Dekoratif Ahşap Süsleme eğitmeni Dilek Yıldırım ve Makine Nakışları Kursu eğitmeni Nuray Albay; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkan Vekili İhsan Karadağ’a hediye takdim etti. Hediye takdiminin ardından kurdele kesilerek serginin açılışı yapıldı. Açılışın ardından katılımcılar; tablolar, ahşap ürünler, kıyafetler, seramik ürünler, vazolar, işlemeli ürünlerin yer aldığı sergiyi gezerek, kursiyerlerden ürünleri hakkında bilgi aldı.

 

Haber / Buse SERİN