Davutoğlu: Kaynakları Trakya için felaket olan bir projeye ayırıyorlar

Partisinin Kırklareli 1'inci Olağan İl Kongresi'nde konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Kaynakları, Kanal İstanbul gibi İstanbul için de, Trakya için de bir felaket olan bir proje

GÜNDEM 20.06.2021 12:16:00 0
Davutoğlu: Kaynakları Trakya için felaket olan bir projeye ayırıyorlar

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Kırklareli 1’inci Olağan İl Kongresi’ne katıldı.

 

“BİRBİRLERİNİ YİYORLAR”

 

Kongrede konuşan Davutoğlu, “İstiklal Savaşı esnasında, daha Gazi Meclis'imiz, Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde İstiklal Savaşı'nı yürütürken, İstanbul'da işgal altında birileri şahsi ikballerinin peşindeydiler. Savaş zenginleri türemişti. Bu savaş zenginleri, savaşta herhangi bir çaba sarf etmeden güçlerini korumaya çalıştılar. Kemal Tahir onlar için, ‘Kurt Kanunu'nu yazdığında onları ‘kurtlar sofrası'na benzetmişti. Düşenin birbirini yediği bir kurtlar sofrası. Şimdi bakın her gün yapılan ifşaatla, daha önce aynı sofrada oturanlar şimdi birbirlerini yiyorlar” dedi.

 

“GÖZLERİ AÇMAYA GELİYORUZ”

 

Ortada çok büyük suçlamalar olduğunu kaydeden Ahmet Davutoğlu, “Bir suçlama karşısında eski bir İçişleri Bakanı, ‘Marinaya ben çökmeseydim mafya çökecekti' diyor. Mafyanın varlığını kabul ediyor. İçişleri Bakanı; aranan bir iş adamını 4 Aralık'ta makamında kabul edip, 5 Aralık'ta kaybolan bir iş adamıyla ilgili, İçişleri Bakanı'nın O'na kaçması için yardım ettiği iddiasına karşı hâlâ sessiz, hiçbir açıklama yapmıyor, istifayı da düşünmüyor. Açık bir insan kaçakçılığı iddiası söz konusu. Yaklaşık 40 gündür dökülen bu rezaletler, skandallar karşısında Cumhurbaşkanı her şeyden bahsediyor ama bunlardan bahsetmiyor. Bu milletin, devleti adına utanç duyduğu bu iddialar karşısında susanların gözleri kör, yürekleri mühürlüdür. Biz o yüreklerin mührünü sökmeye geliyoruz, gözleri açmaya geliyoruz” dedi.

 

“TÜRKİYE’DE CAHİL BİR YÖNETİM VAR”

 

Hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren ve kötü ekonominin sebebi olarak eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı gösteren Davutoğlu, “Dolar niye yükseliyor? Çünkü Türkiye'de cahil bir yönetim var. Çünkü Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptıktan sonra kaybolup giden ve bir daha kimsenin izine rastlamadığı bir bakan, ‘dövizle mi maaş alıyorsunuz?' diyerek dünyadaki realiteleri reddeden bir tutum sergiledi. Çünkü o bakanın döneminde 128 milyar dolar Merkez Bankası rezervi kayboldu. Onlar unutturmaya çalışsalar da biz unutturmayacağız. Sormaya devam edeceğiz: 128 milyar dolar nereye gitti? Ve hemen arkasından da soracağız: O afralı tafralı konuşan, o tepeden kibirle bakan damat bakan nereye gitti?” ifadelerini kullandı.

 

“HER AÇIDAN BÜYÜK TEHLİKEDİR”

 

İstanbul’da depremi ve çevre kirliliğini tetikleyeceği yönünde çok sayıda eleştiri alan Kanal İstanbul projesini hayata geçirmek için ısrarcı olan iktidara da yüklenen Davutoğlu, “Kaynakları, Kanal İstanbul gibi İstanbul için de, Trakya için de bir felaket olan bir projeye ayırıyorlar. Bugün yaşadığımız deprem dolayısıyla bir kez daha uyarıyorum: Deprem fay hatları açısından büyük bir tehlikedir. Ekolojik denge açısından büyük tehlikedir. Çevre kirliliği ve Marmara Denizi'ndeki müsilaj ile birlikte ortaya çıkan kirlilik açısından büyük tehlikedir. Her açıdan büyük tehlikedir. İstanbul'un güvenliği ve Trakya'nın güvenliği açısından büyük tehlikedir. Hep beraber Kanal İstanbul'a karşı direnmek zorundayız. İstanbul'u korumak bizim için vatanı korumak gibidir” şeklinde konuştu.

 

 

Haber / Erdal AYDIN