Davutoğlu, Çerkezköy'de gençlerle buluştu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, önceki gün Çerkezköy'de çeşitli temaslarda bulundu. Partisinin ilçe kongresine katılan Davutoğlu, Çerkezköy Erzurumlular Derneği'nde düzenlenen

GÜNDEM 18.06.2021 15:55:00 0
Davutoğlu, Çerkezköy

Çerkezköy’de ilk olarak partisinin ilçe kongresine katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, daha sonra Atatürk Caddesi’ndeki esnafı ziyaret ederek, onların talep ve sıkıntılarını dinledi. Esnaf ziyaretinin ardından Çerkezköy Belediyesi önünde pankart açan EYT’lilerin yanına giden Davutoğlu, Trakya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Erdal Öztürk ve EYT’liler ile bir süre sohbet etti. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak ile bir araya gelerek, EYT'lilerin yaşadığı sorunlara yönelik çözüm önerilerini konuştuklarını kaydeden Davutoğlu, “Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorunu bir adalet sorunu haline gelmiştir. EYT’lilerin sorunları adaleti gözeten bir yaklaşımla acilen çözülmelidir” dedi.

 

“TEKİRDAĞ TEŞKİLATIMIZ EN GÜZEL ÖRNEKLERDEN BİRİ”

 

Daha sonra, ilçe teşkilatının açılışını yapan Ahmet Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Bugün Çerkezköy’de unutulmaz bir gün yaşadık. İnsanların yüzünde muhabbet gördük ve bizi özlediklerini her hallerinden hissettik. Ama aynı zamanda bir kaygı gördük, gelecek kaygısı. Kendi çocuklarının, torunlarının kaygısını duyan insanların feryatlarına şahit olduk. Çiftçiler, esnaflar, işçiler, EYT’liler feryat etti. Aslında bugün Trakya gibi bereketli topraklarda, Tekirdağ gibi sanayinin tarımla kucaklaştığı bir diyarda eğer vatandaşlarımız böylesine feryat ediyorsa, yolda ‘açız başbakanım’ diye sesleniyorlarsa gerçekten bu ülkede yönetenlerin ibret alması gereken bir ders, bizim de gece günüz çalışmamızı gerektiren bir vazife vardır. İşte bu vazife bilinciyle yola çıktık. Bu vazife bilinciyle Türkiye’nin her yerinde baskılara, birtakım dayatmalara rağmen partimizi kurduk ve her yerde örgütlendik” dedi. Tekirdağ teşkilatımız bu örgütlenmenin en güzel örneklerinden bir tanesidir. Bu senede ilçe ilçe bütün Tekirdağ’ı nakış nakış işliyoruz” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’Ü ADIM ADIM DOLAŞTIK”

 

Davutoğlu, “Bugün Çerkezköy kongremizi yaptık ve Çerkezköy’ü neredeyse adım adım dolaştık. Her yerde de Gelecek Partisi’ne olan güveni duyduk. Görevimiz artık her zamankinden daha acil ve enerjimizin her zamankinden daha fazla olması lazım. Durmak, dinlenmek, oturmak bize artık haram. İşte bugün bu düşüncelerle Çerkezköy ilçe binamızı da açıyoruz. Her binada her mekanda söylediğim gibi burası hiçbir şahsa ait değildir. Gelecek Partisi’nin il merkezleri, ilçe merkezleri hiçbir şahsa, il başkanına, ilçe başkanına ve genel başkan olarak bana ait değildir. Millete aittir. Biz temiz siyaset diye yola çıktık, temiz siyaset diye yola çıkanlar her şeyi emanet görürler. Her şeyimiz bize milletimizden emanettir, canımız da emanettir” şeklinde konuştu.

 

 

“HEM MEKANI HEM GÖNLÜNÜZÜ AÇIK TUTUN”

 

Gelecek Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Veysel Karakoç’a nasihate de bulunan Davutoğlu, “Veysel beye bu görevinde başarılar diliyorum. Bu mekanı daima açık tutacaksınız, hem mekanı açık tutacaksınız hem de gönlünüzü vatandaşlarımıza açık tutacaksınız. Gelip kapı çaldığında kapı kapalı olmayacak ve bu mekanda hiçbir şekilde kem göz kem söz, herhangi bir art niyete ve faaliyete izin vermeyeceksiniz. Birlik ve beraberlik, güzel söz, güzel ahlak ile vatandaşlarımızın yanında olacaksınız. Ülkemizin için güzel işlerin, güzel teşebbüslerin olduğu hayırlı bir mekan olması dileğiyle hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

 

“BU ÜLKEYİ GELECEKTE BİZ DÜZELTECEĞİZ”

 

İlçe teşkilat binasının açılışının ardından Çerkezköy Erzurumlular Derneği’nde gençler ile bir araya gelen Davutoğlu, “Her gittiğim yerde gençlerle buluşuyorum. Tekirdağ’da da buluşmak benim için büyük bir zevk. Bundan sonra önünüz açık istediğiniz kadar sohbet edebiliriz. Bugün Çorlu’da, Çerkezköy’de ama ülke genelinde nereye gidersek gidelim iki jenerasyondan aynı feryadı duyuyoruz. Emekli olanlar bugün birçoğunu gördüğümüz gibi uzun bir çalışma döneminden sonra maddi sıkıntı çekmenin ve insanca bir hayat sürememenin ızdırabını yaşıyorlar. Ve bu kadar emekten sonra bugün bir hanımefendi, ‘27 yıl devlete hizmet ettim bin 500 TL alıyorum, geçinemiyorum’ dedi. Tabi belli bir yaşa gelince bu ümitsizliği yaşamak iyi bir şey değil. Ve bizi gelecek için kaygılandıran feryat ise genç kesimden. Yolda, sokakta bizi çeviren arkadaşlarımız sizin yaşınızdakiler gelecekle ilgili ümitlerini kaybettiklerini, iş imkanı bulma ümidini yitirdiklerini, özgürlük alanlarının daraldığını, bunaldıklarını söylediler. Aslına bakarsanız bizleri de bütün baskılara, bütün engellemelere rağmen siyaset alanında tekrar aktif olarak Türkiye’nin her yerinde bulunmaya sevk eden temel neden gençlerdeki bu mutsuzluk halidir. Biz de kendi gençliğimizi yaşarken çok zor şartlardaydı Türkiye, 1970’li yıllar çok derin toplumsal çatlaklar, çatışmalar her gün 20-25 gencin öldürüldüğü bir Türkiye’ydi. Ama şuna inanıyorduk, bu ülkeyi gelecekte biz düzelteceğiz” dedi.

 

 

“ÜMİDİNİZİ ASLA KAYBETMEYİN”

 

“Biz elimizden geleni yapıp bu ülkeyi belli bir Avrupa seviyesine, çağdaş seviyeye çıkartacağız” diyen Davutoğlu, “Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bilim adamı olarak, devlet adamı olarak, eksiklerimizle birlikte ama son 5 sene içerisinde görevlerden ayrıldıktan sonra başbakanlıktan ülkenin geldiği uçurum, beni en fazla gençlerin ümitsizliği sebebiyle derinden üzüyor. Bizim de çocuklarımız, torunlarımız sizin yaşlarınızda olan nesiller var. Onlarla sizin aranızda, bizim için bir fark yok. Hep şunları söyledim, gençlere yazdığım duruş kitabı çerçevesinde de her şeyi kaybederseniz yeniden kazanabilirsiniz, iş dünyasına gireceksiniz inşallah çalışacaksınız, para kazanacaksınız kaybedeceksiniz tekrar kazanacaksınız. Bir mevkiye gelirsiniz, o mevkiyi kaybedersiniz tekrar kazanırsınız ama bir şeyi kaybederseniz her şeyi kaybedersiniz o da ümit. Ümidinizi asla kaybetmeyin” ifadelerini kullandı.  

 

“BÜTÜN HAYATIMI GENÇLERİ EĞİTMEK İÇİN VAKFETTİM”

 

Gençlerin geleceğe umutla bakmasını sağlamak için yola çıktıklarını belirten Davutoğlu, “Partiyi kurarken Türkiye’nin şartları o zaman 2019 aralığı bu kadar da kötü değildi ama biliyorduk buraya doğru gideceğini, çünkü Türkiye’yi yönetenler gençlerin aradığı iki şeyi veremiyorlar. Birincisi özgürlük. Genç özgür olmak ister, baskı ortamında bulunmak istemez. Gence ‘şunu yapacaksın, şunu yapmayacaksın, şöyle düşüneceksin, şöyle düşünmeyeceksin’ dediğinde gencin ruhu isyan eder ve doğru bir isyandır bu. Gençler dikte duymak istemezler. Gençler kendi özgür iradeleriyle herkesle konuşmak isterler. Türkiye’de son dönemde özgürlüklerin kısıtlanması gençlerin atmosferini daraltıyor. İkicisi istihdam. Onurlu bir hayat için onurlu bir geçim temin edecek iş imkanı. İşte biz parti kurarken ilk programımızın insan onurunu sağlamak sonra da çocukluk, gençlik kadın hakları çerçevesinde önce insana olan borcumuzu tanımladık. O günden bugüne de Türkiye’nin her yerinde örgütlendik. Her gittiğim yerde gençlerle konuşuyorum. Sizinle burada buluştuğum gibi Muş’a gittiğimde 100 kadar Muşlu genci dinlemiştim. Ankara’da bir göl kenarında gençlerle yürüyüş yaptım belki gördünüz. Sizlerle de bir gün böyle yürüyüş yaparak ders yaparız. Gençlerin olduğu yerde ben varım. Ve bütün hayatımı gençleri eğitmek için vakfettim” dedi.

 

 

“GEÇMİŞİ DÜŞÜNMEYECEĞİZ, GELECEĞİ DÜŞÜNECEĞİZ”

 

“Geri kalan bütün ömrüm gençlere başı dik, onurla yaşayacakları bir ülke bırakmanın mücadelesi için geçecek” diyen Ahmet Davutoğlu, “Bakın bir sürü şey görüyorsunuz değil mi? Organize suç örgütü diye ilan ettikleri birisi yurt dışından açıklamalar yapıyor. Ve geçmişte kendisinin de bugün organize suç örgütü diyen kişilerin geçmişte onlarla nasıl çıkar ilişkisine girdiklerini gösteriyor. Sakın bunlardan ümitsizliğe düşmeyin. Bu tablo sizi karamsarlığa sevk etmesin. Bir iktidar partisinde çalışan bir ofis çalışanının, gencin nasıl o lüks arabalara gelmiş olduğunu sorgulayın, ama sizi ümitsizliğe sevk etmesin. İşte bunları değiştirmek için biz varız. Bunları değiştirmek için bunun mücadelesini vereceğiz. Bu yolsuzlukları, bir kişinin dört beş maaş aldığı ama gençlerin iş bulamadığı ülkede bu şartları değiştirmek için yola çıktık. Ve partinin adını Gelecek Partisi koyduk. Önüme çok isim getirdiler benim. Son ana kadar düşündüm. Arkadaşlara sordum, oylama yaptırdım bir sürü isim, çok isim. Sonra da dedim ki hiç kimsenin düşünmediği bir isim. Bir gece kalktım ben genelde önemli kararları gece belli bir vakitte kalkar çalışırken de öyle sabah sehere yakın biraz ney müziği açar, şöyle kafama göre dinlerim. Ya da yürürken karar veririm. Orada biraz düşündüm dedim ki bu partinin adı Gelecek Partisi olacak. Çünkü geçmişi düşünmeyeceğiz, geleceği düşüneceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

“TARIMIN EN İYİSİ BURADA OLUR”

 

Geçmişteki kavgalara dayalı siyaset yapmayacaklarını, geleceği planlamak üzere siyaset yapacaklarını da sözlerine ekleyen Davutoğlu, “Belli bir yaşa gelmiş ve artık ununu elemiş işini bilenler için değil ülkeyi bir harman gibi derleyip toparlayacak gençler için siyaset yapacağız. Onun için gelecek dedik ve Gelecek Partisi’ni kurduk. Şimdi de sizlerle buluştuk. Trakya toprakları bereketli topraklar. Tarımın en iyisi burada olur. Organize sanayi anlamında en güçlü alt yapısı burada. Trakya’da Çerkezköy’de bile gençler eğer iş bulmak kaygısı taşıyorlarsa varın görün Türkiye’nin genel hali nicedir. Bugün inşallah hem Trakya’nın hem Tekirdağ’ın hem Çerkezköy’ün hem de Türkiye’nin bütün illerindeki gençlerin geleceğe umutla bakacakları bir ülkeyi beraber kuracağız” şeklinde konuştu. Davutoğlu, konuşmasının ardından gençlerin sorularını yanıtladı.

 

Haber / Buse SERİN