Helvacıoğlu: Dünyaya mesaj verelim

Avrupa Birliği Başkanlığının Enez Kaymakamlığı ve Bulgaristan'ın Burgas Valiliği ile ortaklaşa yürüttüğü "Seas without waste" Atıksız Denizler projesinin yetkilileri iyi uygulama

GÜNDEM 17.06.2021 11:33:00 0
Helvacıoğlu: Dünyaya mesaj verelim

Atıksız Denizler Projesi yetkililerini geri dönüşüm parkında Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu karşıladı.

 

GELECEĞİN EN ÖNEMLİ KONUSU ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM

 

İyi uygulama olarak Keşan’da kurulan Geri Dönüşüm Parkı’nı ziyaretlerinden memnun olduğunu ifade eden Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Geri Dönüşüm Parkımızı ziyaret etmeleri bizleri çok memnun etti. Karşılıklı proje yapalım. Geri dönüşüm parkına benzer bir park hazırlayalım. Her iki şehirde de olan bir park olsun. Geleceğin en önemli konusu atık ve geri dönüşüm olduğu için bu mesajı toplumlarımıza verelim. İnsanoğlunun en çok fark etmesi gereken geri dönüşüm ve sıfır atık gibi konulardır. Doğa ve çevre en önemli öznemizdir. O nedenle iki komşu ülke olarak dünyaya mesaj verelim. Öyle bir proje hazırlayalım ki; yeni proje sürecinde bu parkımız örnek olsun ama daha büyüğünü ve kapsamlısını hayata geçirelim” dedi.

 

“ORTAYA ÇOK GÜZEL BİR ŞEY ÇIKARDIK”

 

“Geri dönüşüm parkımız için çok hızlı düşündük ve bir anda ortaya çok güzel bir şey çıkardık” diyen Başkan Helvacıoğlu, “Hazırlayacağımız proje ile birlikte ortaya daha da güzel şeyler çıkartacağımıza inanıyorum. İki komşu olarak 10 katı daha da güzel şeyler ortaya çıkaracağımızı düşünüyorum, biz buna hazırız. Keşan’da Kaymakamlığımız, oda ve borsalarımız kısacası Keşan’ımızın tüm dinamikleri ile bu konuda bir ve beraberiz. Bugün gerçekleştirdiğiniz ziyaret nedeniyle sizlere çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

“TAM BİR SANATSAL FAALİYET”

 

Burgas Valiliği Atıksız Denizler AB Proje Koordinatörü Marina Diçeva da, “Burada çok güzel bir çalışma yapmışsınız. Temiz ve bakımlı bir yer olmuş. Bu bizim için de önemli bir konu. En son dönüşümü zor olan lastiklerden bile neler yaptığınızı çok güzel göstermişsiniz. Bu tam bir sanatsal faaliyet, sizleri tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ