Trakya Tohumculuk Kümesi URGE Projesi tanıtıldı

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı (URGE) kapsamında destek almaya hak kazanan, Trakya Tohumculuk Derneği (TRAKTOD) tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından başvuru ve uygulama sÃ?

GÜNDEM 15.06.2021 16:02:00 0
Trakya Tohumculuk Kümesi URGE Projesi tanıtıldı

Trakya Kalkınma Ajansı Merkez binasında yapılan lansman toplantısında konuşan TRAKTOD Başkanı İbrahim Toruk, tohumculuğu tohumculardan başka herkesin konuştuğunu belirterek “Hedefimiz özellikle ayçiçeği tohumu konusunda dünyada söz sahibi bölge şirketlerinden biri olmak. Trakya Tohumculuk Kümesi URGE Projesi, derneğin kurumsal kapasitesini ve teknik kapasitesini geliştirmek için önemli bir fırsat olacak. Projeye taraf olan 19 firmanın ihracat kapasitelerini olumlu yönde etkileyecek” dedi.

 

“İHRACAT KAPASİTELERİNİ GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

 

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de tohumun Trakya’nın önemli bir değeri olduğunu ve bu konuda iyi bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek “Hazırlanan Trakya Tohumculuk Kümesi URGE Projesi, ihtiyaç analizi, personel istihdamı, eğitim ve/veya danışmanlık programı, yurtdışı pazarlama ve/veya alım heyeti, bireysel danışmanlık bileşenlerini içeriyor. Proje ile 19 firmanın üretim kalitesinde standardizasyonu sağlama kapasitelerini, ıslah programı yürütme kapasitelerini ve ihracat kapasitelerini geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

“YÜZDE 75’İ HİBE OLARAK KARŞILANACAK”

 

Proje bileşenlerin bütçesinin yüzde 75’inin Ticaret Bakanlığı tarafından hibe olarak karşılanacağını, geri kalan yüzde 25’lik kısmın 19 firma tarafından paylaşılacağını dile getiren Şahin, “TRAKTOD üyelerinin oluşturduğu Trakya Tohum A.Ş.’nin kapasitesini geliştirerek bir dünya markası haline geleceğine inanıyorum. Her iki yapıyı da sonuna kadar desteklemeye ve birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Toplantıya Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Tohumculuk Derneği Başkanı İbrahim Toruk, Derneğin Genel Sekreteri Evren Gervan ve ajans uzmanları katıldı.

 

Haber / Buse SERİN