Çiftçiler anız yakmamaları konusunda uyarıldı

Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, kentte hasat sonrası çiftçiyi anız yakmaması konusunda uyardı. Yetkililer anız yangının hayvan ölümlerinden orman ve yerleşim alanlarının ya

GÜNDEM 13.06.2021 14:18:00 0
Çiftçiler anız yakmamaları konusunda uyarıldı

Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, çiftçinin alışkanlık haline getirdiği için yasak olduğu halde yakılan anızın verdiği zararları belirten uyarı yayınladı.

 

“BİRÇOK RİSKLERİ ORTAYA ÇIKARIYOR”

 

Yapılan yazılı açıklamada yetkililer anız yakmanın, Orman yangınları, telefon ve enerji iletim hatlarının yanması, sis oluşumu nedeniyle çeşitli trafik kazalarına yol açması, hasat edilmemiş komşu tarlalara sıçraması, yakın bölgelerdeki hayvan barınaklarının ve yerleşim birimlerinin yanması gibi birçok riskleri ortaya çıkardığı kaydedildi.

 

ÇEVRE KANUNU UYARINCA İŞLEM YAPILACAK

 

Kırklareli’nde kontrollü olsa dahi hiçbir türlü anız yakılmasına izin verilmediği vurgulanarak yapılan uyarıda, "İlgililerin anız yangınlarına sebebiyet vermemesi için azami dikkat etmesi gerekmekte olup, anız yangınına sebebiyet verenler hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca yasal işlem uygulanacağının bilinmesi önemle duyurulur” denildi.

 

Haber / Erdal AYDIN