Çile kavşağı ile ilgili müjde Yel'den geldi

Çerkezköy'de düzenlenen kahvaltıda muhtarlarla bir araya gelen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, muhtarların talep ve sorunlarını dinledi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Milletvekili Yel, halk ara

GÜNDEM 12.06.2021 20:57:00 0
Çile kavşağı ile ilgili müjde Yel

AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi, muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Bugün saat 10.30’da Çerkez Kafe’de düzenlenen kahvaltıya AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ il Başkanı Mestan Özcan, İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, il yönetim kurulu üyeleri, Çerkezköy belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. 

 


“SEÇİMLER BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”


Kahvaltıda konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, kahvaltıya katılan muhtarlara teşekkür etti. İl Başkanı Mestan Özcan da pandemi ile mücadelenin bir yılı aşkın süredir devam ettiğini belirterek “Bu süreci başarıyla yöneten ülkelerden biri Türkiye. Aşılama 30 milyon dozu geçti. Sağlık Bakanlığımızın açıklamalarına göre de 21 milyon çift dozu aştığımızda bir aksilik olmazsa herhalde maskelerimizi de takmayacağız. O sürece doğru yavaş yavaş gidiyoruz. Artık aşı problemimizin olmadığını, aşılama konusunda dünyadaki en etkin ülkelerden biri olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi. Seçimler vaktinde yapılsın diye bir gayret ve mücadelelerini olduğunu söyleyen Özcan, “Muhalefetin de seçimi erkene alma gibi bir mücadelesi var. Ama biz özellikle 90’lı yıllarda yaşanan o parlamenter sistemin eksikliklerini gidermek, zırt pırt seçim olmasın da adam gibi işimize bakalım, memleketi adam gibi yönetelim diye bir cumhurbaşkanlığı sistemi ortaya koyduk. Bu sistem gereği de 5 yılda bir seçimler yapılacak. 2023 bizim için, Türkiye için önemli bir viraj olacak. Böyle ümit ediyoruz. Seçimler bizim için önemli. 20 yılda AK Parti iktidarları döneminde gerçekten Türkiye’nin bu coğrafyada büyük ve güçlü ülke olması ülküsünde yol kat ettiğini biliyoruz. Ama muhalefetin de enteresan çıkışları olduğunu görüyoruz. 10 tane parti bir araya gelecekler, seçimi kazanacaklar, seçimi kazandıktan sonra parlamenter sisteme geri döndürecekler, sonra tekrar bir seçim gerçekleştirip 5’li bir koalisyon hükümeti oluşturacaklar da ondan sonra Türkiye’yi şaha kaldıracaklar. Bunları söylerken onların da buna inanmadığını hepimiz biliyoruz, vatandaşın da inanmadığını biliyoruz” dedi. 


“PETROL ZENGİNİ BİR ÜLKE OLACAĞIZ”


Türkiye’de son dönemlerde pandemi olmasına rağmen güzel işler yapıldığını dile getiren Özcan, “Bugün terörle mücadelede geldiğimiz noktayı bir gözden geçirmeniz lazım. Suriye ve Irak konusunda bizi tehdit eden unsurları orada yapılan harekatlarla nasıl bertaraf ettiğimizi hepimiz biliyoruz, bütün dünya görüyor. Azerbaycan’da bir Ermeni mezalimi vardı. Nasıl ortadan kaldırdığımızı bütün dünya gördü. 40 yıldan beri burada bir Ermeni işgali var diye herkes söylüyor, Allah’ın kulu elini kıpırdatmıyor. Ama Türkiye gerekeni gerektiği zaman yapmasını biliyor. Bugün İstanbul için, Türkiye için, belki de ümmet için bir ikon olmuş bir camimiz var, Ayasofya. Zincirlerini kırmak bizim dönemimize nasip oldu. AK Parti dünyadaki bütün ümmetin kalesi olarak addediliyor. O yüzden sağlam durmamız, güzel işler yapmamız gerekiyor” diye konuştu. Türkiye’nin coğrafyasının etrafında doğal gaz ve petrol zengini ülkelerini olduğunu kaydeden Özcan, “Ne hikmetse bizde petrol de yok, doğal gaz da yok. Geçmiş dönemlerde biz bunlarla ilgili her hamle yaptığımızda ‘oysa petrolümüz de var doğal gazımız da var’ diyememişiz. Bunları ekonomiye kazandıramamışız. Ta ki AK Parti iktidarları gelene kadar. Bugün Karadeniz’de 500 küsür milyar rezerv bulundu, bu rezervin çıkarılması ile ilgili de hamle başlatıldı. İnşallah sondajımız devam ediyor. Çıktıktan sonra ülkeye doğal gazın gelmedi, depolanması, sevk ve idaresi için de dev gibi limanlar yapılıyor. Akdeniz’de de petrol var. Kıbrıs’tan dolayı ve bizim Akdeniz’de en büyük kıyısı olan ülke olmamızdan dolayı o petrolü de inşallah çıkaracağız. Petrol zengini bir ülke olacağız. Ama bu birilerini rahatsız ediyor” dedi.

 

 
“İYİ BİR EKİP VAR”


Yerel siyasetle ilgili de konuşan Özcan, “Tekirdağ’da da AK Parti teşkilatları olarak sahadayız. Ömrümüzü insanımıza vakfedelim diye gayret ediyoruz. Yaptığımız her işi, diğer siyasi partilerin örneklediğine de şahidiz. Onların yamuk, yanlış işlerinin tümünü tespit ediyoruz. Çok güzel bir ekibiz. Tabi ki insanın olduğu yerde yanlış ve eksik de olacak. Ama irade yanlışı da eksiği de bulup temizlemek ve düzeltmek adınadır bizde. İl başkanlığı olarak bizi daha iyi hissedeceksiniz bu dönemde. Biz özellikle vatandaşların temel ihtiyaçları anlamında çok yol kat ettik. Altyapımız çok iyi. İnşallah doktor sayılarımız ayarlamaya çalışıyoruz. Bu dönemde atamalar gerçekleşecek” diye konuştu. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel de “Çerkezköy’e her geldiğimizde ayrı bir heyecan duyuyoruz. Çünkü Çerkezköy üreten, çalışkan insanların olduğu, vatanı milleti için, ailesine helal para kazandırabilmek için gecesini gündüze katarak çalışan insanların birleştiği, hem Balkanlar’dan gelen hoşgörü kültürü, hem de Anadolu’dan gelen mertlik ve birlikte çalışma azmiyle beraber ülkemize dinamizm kazandıran önemli yerlerden bir tanesi” dedi. 


“YILIN İLK ÇEYREĞİNDE BÜYÜME REKORU KIRDIK”


 Yel, “Muhtarlarımız bizim en önemli çalışma dinamiğimiz ve bu anlamda adeta kurmaylarımız olarak değerlendirdiğimiz, halkın direkt içerisinden gelen, sorunları her daim taze şekilde yaşayan ve çözüm önerileri olan kişiler. Bu bakımdan biz sizi önemsiyoruz. Aziz milletimizin en önemli demokrasi kalelerinden birisiniz. Görevinizi layıkıyla yürütmeniz konusunda bizler de elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Muhtarlarımızın özlük hakları başta olmak üzere bizlerden beklentilerini, çalışma şartları içerisinde yaşadıkları zorlukları biliyoruz. Bu anlamda işinizi kolaylaştırabilmek için de zaman zaman bu toplantıları düzenleyerek sizin yaşadığınız sorunlara vakıf olmak, elde ettiğimiz bilgileri yukarıya götürerek süreci devamlı daha iyiye götürme çabası içerisindeyiz” diye konuştu. Genel siyasetle ilgili de konuşan Milletvekili Yel, “Bir pandemi süreci içerisindeyiz. Bu süreçte hem içeriden hem dışarıdan yaşadığımız zorluklara rağmen 2020 yılını pozitif büyümeyle gerçekleştiren 2 ülkeden bir tanesiyiz Çin ile beraber. 2021 yılının ilk çeyreğinde de gördüğümüz kadarıyla Türkiye yine bir rekora imza attı ve yüzde 7’lik bir büyüme rekoru kırdı” dedi.  


“TEMMUZ AYINDA TAMAMEN RAHATLAMAYI ÖNGÖRÜYORUZ”


Bu süreçte kazançlı çıkan sektörlerin de olduğunu, ama bir yandan da zorluk yaşayan sektörlerin olduğunu kaydeden Yel, “Hizmet sektörü içerisinde bazı kardeşlerimiz zor günler yaşadılar. Biz de o zorlukları aşabilmek için uygulamış olduğumuz hibe ve kredi programlarıyla elimizden geldiğince kendilerine destek olmaya çalıştık. Bundan sonra da daha güçlü bir şekilde desteğimiz devam edecek” dedi. Sağlık Bakanlığı’nın uygulamaları sayesinde Türkiye’nin dünyada 6’ncı sırada, aşı programında önde giden ülkelerden bir tanesi olduğunu dile getiren Yel, “En son aldığımız rakamlara göre yaklaşık 33 milyon doz aşı uygulandı. Biz normalde 170 milyon doz aşı vurmak zorundayız. Yani şuanda yüzde 20’lik bir aşı yapışmış durumda. Bunu biraz daha artırdığımız zaman, 50milyon dozu geçtiğimiz zaman inşallah bir sıkıntımız kalmayacak. Dün günlük dozumuz 547 bin doza çıktı. Bu iyi bir sayı. 500 bin doz gibi rakamlarla biz inşallah temmuz ayı içerisinde tamamen rahatlamayı öngörüyoruz” ifadelerini kullandı. 


“TÜRKİYE’NİN BAŞARISINI HAZMEDEMEYENLER VAR”


Aşılamaların devam edeceğini ama tedbirlerin de bırakılmaması gerektiğini kaydeden Yel, “Toplumsal olarak kalabalık yerlerde bulunmamaya, bulunursak da birbirimizle mesafeli durmaya dikkat ederek yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Ülkemizin iyiye gitmesini, bu şekilde yoluna devam etmesini çekemeyen güçlerin hep olduğunu, bundan sonra da olacağını söyleyen Yel “2013 yılında Gezi Parkı’yla başlayan saldırılar, 6-8 Ekim Güneydoğu olayları, 17-25 Aralık olayları, 15 Temmuz darbe girişimi, 2018 Ağustosunun 13’ünde yapılan ve ardından da devam ettirilen kur baskıları, en son geldiğimiz noktada da malum suç örgütü liderleriyle Türkiye’yi bir şekilde itibarsızlaştırma, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal iklimini bozma, Türkiye’yi terörize etme çabalarının devam ettiğini görüyoruz. Bu konuda bizim alnımız ak, gönlümüz pak. Kim ne derse desin bugüne kadar AK Parti’yi mafya ilişkileriyle bir araya getirebilme şansı kimsenin olmadı. Bundan sonra da olmayacaktır. 2002 yılından önceki Türkiye’de gerçekten mafyavari örgütlenmelerin, suç örgütlerinin bir şekilde hem devleti hem de milleti etkilediğini ve bu anlamda da milletimizin yıldığı yılları ben hatırlıyorum. Ama 2002’den bu yana bu konudaki mücadelemizle beraber Türkiye’nin her yerinde çok sayıda suç örgütü çökertildi ve bunlarla ilgili mücadele asli unsurlar arasında yer aldı. Şimdi de Türkiye’nin bu başarısını hazmedemeyenler bu konuyla ilgili bazı aktörleri sahaya sürdüler. Ve şu anda sahaya sürülen bu aktörler artık CIA’in, Mossad’ın ve Fetullahçı Terör Örgütü’nün kucağına oturmuş durumdalar. Ve onların söylemlerini tekrar ederek, aldıkları bazı sufleleri vatandaşımızın kulağına üflemeye çalışarak sükun ortamını bozmak istiyorlar. Bu konuda adalet sistemimize inanıyoruz. Yargı sistemimiz harekete geçti. Adı geçen bazı bakanlarımız, büyüklerimiz bu konuda zaten yargıya müracaat ettiler. İnşallah adalet mekanizmamız bu konuyla ilgili gerekli olan çalışmasını yapacak” dedi. 


“BU ORTAKLIKTAN BU MİLLETE HAYIR GELMEZ”


Mustafa Yel, “Bu konuyla ilgili olsun, diğer konularla ilgili olsun bakıyoruz ki muhalefet partileri hemen birleşiyorlar. Birleşmelerindeki asli unsur şu, herhangi bir proje sunarak milletimizin geleceğini biz bu şekilde aydınlatacağız, böyle projeler yapacağız diyerek değil, tamamen sayın Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerine kurulan bir ortaklıktan bahsediyoruz. Amaçları Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun amacı taşıyan bu ortaklıktan bu millete hayır gelmez” ifadelerini kullandı. 


“YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”


Yatırımlarının devam ettiğini söyleyen Milletvekili Mustafa Yel,  “Genç neslimiz iyi yetişmek, iyi eğitim almak istiyor. 15 yılık mücadele sonunda, Cumhuriyet tarihinde yapılan bin 800 dersliğin üzerine 5 bin derslik ilave ettik. Bu bir rekor. Geçtiğimiz yıl il çapında 28 tane okul açmışız. Yapılması gereken her türlü çalışmayı bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Amacımız Tekirdağ’da eğitim çağındaki gençlerimizin daha kaliteli hizmet alarak hem LGS sınavlarında hem de üniversite sınavlarında daha başarılı hale getirilebilmesi. Nicelik olarak istediğimiz başarıya ulaşmak üzereyiz. Bundan sonra kalite olarak istediğimiz başarıya ulaşmak için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Burada üniversite sayımızı artırmak zorundayız. Sadece Namık Kemal Üniversitesi Tekirdağ’a yetmiyor artık. Tekirdağ 1 milyon 100 bin nüfusuyla kabuğuna sığamayan, daha çok gencimizin daha farklı üniversitelerde eğitim alması gereken bir kent. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Bir vakıf kurma çalışmamız var inşallah sayın Mustafa Şentop Hocamızın önderliğinde bir eğitim vakfı kurmayla ilgili bir çabamız var. Tüm iş adamlarımızı bu vakfa davet ediyoruz. Bu vakfa katılmaya, destek vermeye davet ediyoruz. Bu vakıf sayesinde özellikle yüksek öğrenim konusunda hem var olan Namık Kemal Üniversitemizi genişletmek, onu güçlendirmek, hem de Namık Kemal Üniversitemize yeni üniversiteler ilave etmek istiyoruz. Özellikle teknik üniversite baş sırada. İnşallah 2022 ile beraber daha farklı bir üniversitemizin Tekirdağ’da kurulma çalışmalarının hızlanacağına inanıyorum. Bu bizim için önemli asli görevlerden bir tanesi” dedi. 


“SULAMA YATIRIMLARIMIZI ARTIRIYORUZ”


Bir yandan da Tekirdağ’da tarımsal üretimin de geliştirilmesi konusunda çalışmalarının olacağını dile getiren Yel, “Sulama yatırımlarımızı artırıyoruz. Meriç Nehri’nden suyu hem sanayiye hem de tarıma getirebilmek için projemiz var. Kısa süre içerisinde Ergene Nehri’nin temizliği ile beraber hem Ergene Nehri’nin etrafında sulama çalışmaları hem de diğer baraj ve sulama göletleriyle beraber bu çalışmamız hızlanmış olacak. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgemizin yıllardır Devlet Su İşleri ile beraber yapmak istediği bir baraj çalışması var. Bu çalışmaya biz de destek veriyoruz. Barajın yapılmak istendiği yerde tarihi bir eser çıkmıştı. Bununla ilgili 2 yıldır mücadele devam ediyor. Artık sonuna gelindi. Umuyorum ki bu yılın sonu veya 2022 yılının başlarında temeli de atılarak Çerkezköy’ümüzün sanayisine de 21 milyon suyla destek verecek ve Çerkezköy’ün zaman zaman yaşadığı sel felaketinden de inşallah Çerkezköy’ü kurtaracak bir barajın çalışmasını kısa sürede başlatacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.


“2.5 MİLYAR TL DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK”


Çiftçilere verilecek destekleri artırabilmek amacıyla da çabalarının devam ettiğini kaydeden Yel, “Tarım ve Orman Bakanımız açıklamasını yaptı. 18 Haziran’dan itibaren ayçiçeği ve diğer yağlı bitkilerle ilgili ödemeler de yapılacak. Bununla ilgili gerekli çabayı göstereceğiz. Çiftçimize toplamda 2.5 milyar TL’lik bir destek ödemesi önümüzdeki cumadan itibaren verilmeye başlanacak” dedi. Milletvekili Mustafa Yel, konuşmasının ardından muhtarların talep ve sorunlarını dinledi. Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün, tebligatlar konusunda yoğunluk yaşadıklarını belirtirken, Milletvekili Mustafa Yel de Tebligat Kanunu’nun değiştirilmesi konusundaki talebi bakanlığa ilettiklerini ve gelişmelerin takipçisi olduklarını söyledi. Bazı mahalle muhtarlarım mahallelerindeki elektrik hatlarının yer altına alınmasını talep ederken, bazı mahalle muhtarları da su paralarının yüksek olduğunu dile getirdi. Muhtarlar mahallelere PTT şubesi açılmasını, vatandaşların kendilerine daha yakın olan yeni yapılan okullarda oy kullanması için gerekli çalışmaların yapılmasını isterken, bazı mahallelerde de sokak isimlerinin değişmesinden dolayı yeni tabelaların olmadığını belirtti. Muhtarların hastane ile ilgili talebi üzerine konuşan Milletvekili Yel, Çorlu’ya araştırma hastanesi kurulması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek “Bu yıl içinde gerçekleşmesi beklentimiz var” dedi. Kızılpınar’daki mahalle muhtarları da yollar, gençlik merkezi, sağlık ocağı, PTT şubesi ve banka şubesi konusunda taleplerini dile getirirken, Kızılpınar’da üst katlara suyun ulaşmaması nedeniyle de mağduriyet yaşandığını ifade etti. 


“AYRIMCILIK OLARAK DEĞERLENDİRİLMEMESİ LAZIM”


Milletvekili Mustafa Yel, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. TESKi’nin Kapaklı’nın altyapısı için İller Bankası’na yaptığı başvurunun kabul edilmesine rağmen Çerkezköy için yaptığı kredi başvurusunun sonuçlanmadığının dile getirilmesi üzerine konuşan Mustafa Yel, “Bu kredi ne Kapaklı Belediyesi’ne ne de Çerkezköy Belediyesi’ne veriliyor. Altyapı çalışmalarını TESKİ yapıyor. TESKi’nin Kapaklı ile ilgili olan talebinin karşılanması, Çerkezköy’ünkinin karşılanmamasının ayrımcılık olarak değerlendirilmemesi lazım. Muhtemelen dosyada eksiklik vardır diye düşünüyorum. Konuyu tam olarak bilmiyorum ama araştıracağım. İsteyen kurum aynı, TESKİ. Biz özellikle Çerkezköy’e yatırım yapılmamasını istemeyiz. İsteyen kurum aynı. Bu anlamda bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Bunu inceleyeceğim” dedi. 


“BU YIL İÇİNDE BÖYLE BİR PROJE YOK”


Çorlu Deresi’nin ıslahıyla ilgili soruya da cevap veren Milletvekili Yel, “Bu yıl Devlet Su İşleri daha çok sulama yatırımlarına kaynak aktardı. Özellikle tarımsal sulamayı artırmamız gerekiyor hem ilimizde hem de Türkiye’nin her yerinde. Bu yıl benim bildiğim kadarıyla Çerkezköy’de ıslah çalışması yok. Ara sıra zor durumda kalınırsa çalışma yapılabilir ama genel anlamda bunu yapacak bir çalışma yapacak. Çerkezköy OSB tarafından yapılacak baraj çalışması var. Bununla beraber dere yatağını temizleyerek sel oluşmasını engelleyecek çalışma daha sonra yapılacak ama bu yıl içerisinde böyle bir proje yok” ifadelerini kullandı. 


YILDIZKENT KAVŞAĞI İHALE PROGRAMINA ALINDI


Milletvekili Mustafa Yel, Yıldızkent Kavşağı ile ilgili soruya da “Yıldızkent Kavşağı ihale programına alındı. İnşallah bu yıl ihale edilecek. Bu konuyu sık sık dile getirdik. Bu yıl içinde ödenek aktarılacağı sözü verildi. Biz de takip ediyoruz” cevabını verdi. 


PINARÇA DERESİ’NİN ISLAHI GÜNDEME GELDİ


AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adem İçli de DSİ ile Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol gereği Pınarca Deresi’nin büyükşehir belediyesi tarafından ıslah edilmesi belirtirken, Milletvekili Mustafa Yel de konuyla ilgili DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle telefonda görüşerek bu konuda çalışma yapılmasını isteyerek “Pınarça Deresi’nde yıllardır dere ıslah çalışması yapılmıyor. Sizin büyükşehir belediyesi ile yaptığınız protokol gereği bunu büyükşehir belediyesinin yapması gerekiyor. Ancak 6-7 yıldır yapmıyorlar. Vatandaşlarımız da çile çekiyor. Vatandaşlarımızın çile çekmesinden biz de rahatsızız. Burayı DSİ’nin imkanlarıyla yapabilirsek memnun oluruz” dedi. DSİ yetkilileri de bu konuda Çerkezköy’de gerekli incelemeyi yapacaklarını söyledi.


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU