CHP Trakya Bölge Toplantısı Edirne'de yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Trakya Bölge Toplantısı'nın 8'incisi dün CHP Edirne İl Başkanlığı'nın ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda konuşan CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Ya

GÜNDEM 11.06.2021 17:02:00 0
CHP Trakya Bölge Toplantısı Edirne

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı yaptı. İl Başkanı Pekcanlı’nın ardından kürsüye çıkan CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, konuşmasının başında Mardin’in Nusaybin ilçesinde silah kazası sonucu şehit düşen Piyade Er Rıdvan Sağdıç’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diledi.

 

“YOKSULLUK, YOLSUZLUK, UMUTSUZLUK ALDI BAŞINI GİDİYOR”

 

Türkiye’nin dört bir yanında büyük sıkıntılar olduğunu dile getiren CHP Sözcüsü Öztrak, “Milletimiz feryat ediyor. Yoksulluk, yolsuzluk, umutsuzluk aldı başını gidiyor. Milletin sorunlarına çözüm bulması gerekenler felç olmuş. Kurumlar çalıştırılamıyor. Devlet büyük bir krizde. Denetleyici, düzenleyici kurumlar fiilen ortadan kaldırılmış. Ülkeyi 19 yıldır yöneten kadroların evinde kavga başlayınca, evin reisinin elinden ipler kaçınca suç örgütleriyle, mafyayla gayrimeşru ilişkilerinin yasak meyveleri birer birer ortaya dökülmeye başladı. Şimdi evin reisi bu yasak mahsulü sahiplenmek istemiyor, ‘bunlarla kaybedecek zamanımız yok’ diyor. Kaybedecek zamanı zaten kaybettiniz. Bu sizi sorumluluktan kurtarmıyor ki” dedi.  

 

 

“ORTAYA DAHA NELER ÇIKACAK GÖRECEĞİZ”

 

Mafya-siyaset-ticaret hattında boruların patladığını ve yayılan kokuların tahammül edilemez boyuta ulaştığını kaydeden Öztrak, “Ekonomiyi, devleti bu hat kemiriyor ama şahsım hükümetinin bunlarla ilgilenecek zamanı yokmuş. Kavgalı evin ipi ucundan kaçırmış reisi, bununla ilgilense ne olur ilgilenmese ne olur? Yeraltı örgütleriyle bunların ele başlarını zaten evin içine doldurmuşlar maşallah. Artık bırakacaklar bu işlerle kendileri değil bu devletin bürokratları, bu devletin savcıları, bu devletin polisi, bu devletin hakimleri meşgul olacak. Bunların elini tutmasınlar o zaman ortaya daha neler çıkacak göreceğiz. Erdoğan ‘bunlarla ilgilenmiyorum’ diyecek, bunların hesabını vermekten kaçacak. Siyasetin gücü ve sermayesi itibardır. Bu gücü ve itibarı sağlayanda hukuktur” diye konuştu.  

 

“BUGÜN 10 MİLYON YOKSULUMUZ VAR”

 

2 yılda yoksulların sayısının 3 milyon 232 bin kişi arttığını belirten Öztrak, “Bugün 10 milyon 171 bin yoksulumuz var. Bu rakam dünya bankasının rakamları. Millet evine 1 kilo bile toz şekeri götüremez hale geldi. Saray yanaşmalarının evine 4 ayrı yerden maaş girerken millet evine bir maaşı bile götüremiyor. Saray sosyetesinin çocukları daha 40 yaşlarını göremeden dolar milyoneri oluyor, milletin emek emek okuttuğu çocukları 40’ında anasının babasının eline bakıyor. Dün nisan ayı işsizlik rakamları açıklandı. 2018’in Nisan ayından 2021’in Nisan ayına yani Erdoğan şahsım hükümetinin iş başına geçtiği dönemde gerçek işsizlerimizin sayısı 4 milyon 635 bin kişi artarak 9 milyon 517 bin kişiye çıkmış” dedi.

 

“TÜM ADALETSİZLİKLERİ ADALETLE ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

 

Öztrak’ın ardından konuşmasını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de, “Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı olarak iktidarımızda tüm adaletsizlikleri adaletle ortadan kaldıracağız. Bunun sözünü veriyoruz ve Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının başında mutlaka ve mutlaka Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Çünkü bunu yapacak gücümüz var” dedi.

 

 

“TÜRKİYE’NİN YEPYENİ BİR HİKAYEYE İHTİYACI VAR”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da, “Bu bölge toplantımız bölge toplantılarının 8’incisi. Kapanma girdi, pandeminin getirmiş olduğu zorluklar oldu. Aslında eski yöneticilerimiz de daha önce partimize emek vermiş şu anda görevde olmayan arkadaşlarımızı da davet ettiğimiz daha geniş toplantılar yapıyorduk. Daha geniş kesimlerin sözünü dinleyen toplantılar yapıyorduk geçmişte. Ama pandemi koşulları nedeniyle şu anda mevcut görevde olan arkadaşlarımızla beraber bu süreci götüreceğiz. Türkiye’nin yepyeni bir hikayeye ihtiyacı var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin çizmiş olduğu çerçevede bir hikayeye ihtiyacımız var. Dış politikada her gün azarlanan tweetler yoluyla “aptal olma” denilen başkanların olduğu bir Türkiye’ye ihtiyacımız yok. Gururlu, onurlu, tarihinden gelen o büyük sorumluluğu taşıyabilen, o ağırlığı taşıyabilen yöneticilerin olduğu bir Türkiye’ye ihtiyacımız var. Ortadoğu’da barışı tesis etmiş bir Türkiye’ye ihtiyaç var. Balkanlar’da, Kafkaslar’da güven unsuru haline gelmiş olan bir Türkiye’ye ihtiyaç var. Ve o Türkiye’yi kuracak olan da Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partili kadrolar” dedi.

 

ALBAYRAK VE AKAY DA KATILDI

 

Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi  Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek’in yanı sıra CHP’li bazı milletvekilleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, Trakya'daki CHP il başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

 

Haber / Buse SERİN