Türk Kızılayı'nın 153.kuruluş yıldönümü kutlandı

Türk Kızılayı'nın 153'üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Kızılay'ın kurul

GÜNDEM 11.06.2021 11:11:00 0
Türk Kızılayı

Dün saat 10.00’da düzenlenen çelenk sunma törenine Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, Yönetim Kurulu Üyesi ve AK Parti Tekirdağ eski Milletvekili Ayşe Doğan, yönetim kurulu üyeleri ve Kızılay gönüllüleri katıldı.

 

 

11 HAZİRAN 1868’DE KURULDU

 

Kızılay, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere yardım etmek amacıyla 11 Haziran 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kuruldu. Kızılay, 1877'de "Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti", 1923'de "Türkiye Hilaliahmer Cemiyeti", 1935'te "Türkiye Kızılay Cemiyeti" ve 1947'de "Türkiye Kızılay Derneği" adını aldı. Kuruluşa "Kızılay" adını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk verdi. İnsanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik, evrensellik olarak belirlenen hareketin temel ilkelerini benimseyen dernek, kurulduğu günden bugüne insanlığa hizmet vermek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. 11 Haziran 1868’de kurulan Türk Kızılay’ının kuruluş yıldönümü her yıl genel merkez ve Türkiye genelindeki tüm Kızılay şubeleri tarafından düzenlenen çeşitli aktivitelerle kutlanıyor.  Kuruluş yıldönümü kutlamaları ile Kızılaycılık kültürünün yaygınlaştırılması ve toplumun Türk Kızılayı’na desteğinin artırılması amaçlanıyor.

 

Haber / Buse SERİN