Albayrak: Tarihi depo binası aslına uygun restore ediliyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın bir değeri olan Tarihi Depo Binasında aslına uygun restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Restorasyon çalÄ

GÜNDEM 10.06.2021 13:04:00 0
Albayrak: Tarihi depo binası aslına uygun restore ediliyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Depo Binası’nda başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

 

KÜLTÜR VARLIĞI OLARAK TEKİRDAĞ’A KAZANDIRILACAK

 

Süleymanpaşa’da bulunan, yakın tarihe kadar Tekirdağ Tarım Kredi Kooperatifi tarafından depo olarak kullanılan ve 19'uncu yüzyılın sonlarına doğru inşa edildiği tahmin edilen Tarihi Depo Binası'nda Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen rölöve, restitüsyon ve restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Tarihi Depo Binası’nın, işlevsel hale getirilerek günümüze ulaşmış bir kültür varlığı olarak Tekirdağ’a kazandırılacağı belirtildi.

 

 

TEKİRDAĞ’A HAYIRLI OLSUN

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da restorasyon çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kültür varlıklarının restore edilmesi kadar, korunması ve yaşatılması da önemli. Güzel Tekirdağ'ımızın bir değeri olan Tarihi Depo Binamızı aslına uygun olarak restore ediyoruz. Restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra hizmete açacağız” dedi. Böylelikle Süleymanpaşa Meydan Düzenleme Projesi’nde ilerleme kat etmiş olacaklarını söyleyen Başkan Albayrak, bu projenin Tekirdağ’a hayırlı olmasını temenni etti.

 

Haber / Buse SERİN