Vali Bilgin'den Lüleburgaz çıkarması

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Lüleburgaz'a giden Kırklareli Valisi Osman Bilgin, eşi İlknur Bilgin ile birlikte ilk olarak şehit ailelerini ziyaret etti. Lüleburgaz Eskitaşlı Köyü'nde

GÜNDEM 10.06.2021 12:52:00 0
Vali Bilgin

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, çeşitli ziyaretler ve incelemelerde bulunmak üzere Lüleburgaz’ı ziyaret etti.

 

VALİ BİLGİN ŞEHİT AİLELERİNİ UNUTMADI

 

Eşi İlknur Bilgin ile birlikte ilk olarak Lüleburgaz Eskitaşlı Köyü’nden şehit P. Kom. Er Recep Savaş Sinar ve Lüleburgazlı şehit Er İsmail Öztürk’ün ailelerini ikametlerinde ziyaret eden Vali Osman Bilgin, şehit aileleri ile sohbet ederek, isteklerini dinledi.  Şehit ailesi ziyaretlerinin ardından Vali Osman Bilgin, eşi İlknur Bilgin ile birlikte ev ziyaretleri yaptı. Eskitaşlı Köyü’nde ikamet eden Malçok ailesini ziyaret eden Vali Bilgin, Malçok ailesi ile sohbet ederek isteklerini dinledi.

 

 

“ÜLKEMİZE VE İLİMİZE HAYIRLI OLSUN”

 

Vali Bilgin, Lüleburgaz ziyareti kapsamında geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği, ülkemizde petrol bulunan üç kuyudan biri olan Lüleburgaz Büyükkarıştıran Beldesi’ndeki Misinli-2 petrol kuyusunda da incelemelerde bulundu. Vali Bilgin burada yaptığı açıklamada, "1000 Varil petrol eşleri doğal gaz bulunmuş olup, bugüne kadar bölgemizde açılan 63 kuyunun tamamı kadar doğal gaz üretilebilecek bir kuyu özelliğini taşımaktadır, ülkemize ve ilimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

GENÇLİK MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

 

Misinli-2 Doğalgaz Kuyusu’ndaki incelemelerin ardından Lüleburgaz Sokullu Mehmet Paşa Gençlik Merkezi’ni ziyaret eden Vali Bilgin, burada incelemelerde bulundu. Ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlik merkezinin yanında kurulumuna başlanan portatif yüzme havuzunda devam eden çalışmaları inceledi.

 

GENÇLER ÜCRETSİZ YÜZME DERSİ ALACAK

 

İnceleme sonrası açıklama yapan Vali Bilgin, “Lüleburgaz ilçemizde gençlik merkezimizin yanında kurulumuna başlanan portatif yüzme havuzunun yapımı en kısa sürede tamamlanarak hizmete girecek. Gençlerimiz ücretsiz ve hijyen şartlarında uzman eğitmenler eşliğinde yüzme dersi alacak” ifadelerini kullandı. Bilgin, Lüleburgaz ziyaretleri kapsamında son olarak 2021 yatırım programına alınarak Lüleburgaz’da yapımına başlanacak 2 bin kişilik Kapalı Spor Salonu alanını gezerek, incelemelerde bulundu. Yapımına başlandıktan sonra kapalı spor salonunun 1,5 yılda tamamlanmasının planlandığını belirten Vali Osman Bilgin, Kırklareli’ne ve sporculara hayırlı olması temennisinde bulundu. Vali Osman Bilgin’e Lüleburgaz ziyaretlerinde; Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce ve kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri eşlik etti.

 

Haber / Buse SERİN