Naim Süleymanoğlu'nun ismi Edirne'de yaşayacak

'Cep Herkülü' lakaplı Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Halterci Naim Süleymanoğlu'nun adı Edirne'deki bir caddede yaşayacak. Caddenin açılışı 12 Haziran Cumartesi günü düzenle

GÜNDEM 9.06.2021 13:10:00 0
Naim Süleymanoğlu

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın 2020 yılı Ocak ayı Belediye Olağan Toplantısı’nda Naim Süleymanoğlu’nun adının Edirne’deki bir sokağa veya caddeye verilmesi ilgi dilekçesi Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu’na havale edilirken, komisyon raporu oy birliği ile kabul edilmişti. Türk ve dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran ‘Cep Herkülü’ lakaplı Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Halterci Naim Süleymanoğlu’nun adı Fatih Mahallesi Edirne Olimpik Yüzme Havuzu’nun önünde bulunan caddeye verilecek.

 

AÇILIŞ CUMARTESİ GÜNÜ YAPILACAK

 

Caddenin açılışının 12 Haziran Cumartesi  günü saat 11.00’da yapılacağını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Türk ve dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu ‘Cep Herkülü’ lakaplı Milli Haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nun adı Edirne’mize çok yakışacak. Naim Süleymanoğlu başarıları, azmi ve ülke ve millet sevgisi ile genç sporcularımıza kuşaktan kuşağa örnek olmaya devam edecek” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ