Vali Bilgin'den Vize'ye ziyaret

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Vize'de yapımı devam eden ve yapılması planlanan projeler ile ilgili incelemelerde bulundu. Projelerle ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Bilgin, Çakıllı Belde Belediye Başkanı Mehmet

GÜNDEM 9.06.2021 10:51:00 0
Vali Bilgin

İlk olarak Çakıllı Beldesi’nde Trakya’da bir ilk olarak “Yarının Doğası Bugünden Yaratılır” felsefesiyle geleneksel eğitim anlayışına alternatif olarak ana okul binası, tarım alanı, hobi bahçesi, sosyal tesis, macera parkuru, gözlem kulesi, hayvan gözlem evi ve kum alanlarında “Öğrenciler Kendilerinin Öğretmeni Olacak” mottosuyla uygulanacak Vize Orman Okulu Projesi’nin yapımına başlanacak okul alanında incelemelerde bulunan Vali Bilgin, ardından 578 yaşındaki Çınar Ağacı’nı inceleyerek Anıt Ağacın gelecek kuşaklara daha sağlıklı şekilde aktarılması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından devam eden bakım çalışmaları ve tescil işlemleri hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

 

TEŞEKKÜR BELGESİ VERDİ

 

Saray-Kırklareli Bölünmüş Yol Projesi kapsamında Çakıllı Beldesi’nde yapımı devam Çevre Yolu çalışmalarını da yerinde inceleyen Bilgin, ardından Çakıllı Belde Belediye Başkanı Mehmet Bayram’ı ziyaret ederek, pandemi ile mücadelede hayata geçirilen tedbirler ve yapılan çalışmalar ile vatandaşlara yönelik hizmetlere verdiği desteklerinden dolayı teşekkür belgesi verdi.

 

 

LOKUM ATÖLYESİNİ ZİYARET ETTİ

 

Vize’de Gençlik Merkezi olarak yapımı planlanan proje alanını da gezerek incelemelerde bulunan Bilgin, Vize ziyaretleri kapsamında Çavuşköy’de bölgeye has lezzetler ile üretim gerçekleştiren Lokum Atölyesini ziyaret ederek, işletme sahiplerinden üretim ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Bilgin, Vize’de son olarak PAGDER-Aslan Plastikçiler İhtisas Özel Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Bilgin’e incelemelerinde Kaymakam Elif Canan Tuncer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, Çakıllı Belediye Mehmet Bayram ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri eşlik etti.

 

Haber / Buse SERİN