Vali Canalp: Edirne, motor sporlarının da merkezi olacak

"Tarihin Başkentinde Sınırları Zorluyoruz" sloganı ile Musabeyli Köyü'nde yapılan bin 810 metre uzunluğunda ve 7 atlama rampası bulunan parkurun tanıtım ve spor merkezinin eklentilerinin temel atma töreni

GÜNDEM 8.06.2021 15:20:00 0
Vali Canalp: Edirne, motor sporlarının da merkezi olacak

Törene Edirne Valisi Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanları Ogün Baysan, Mahmut Nedim Akülke ve davetliler ile sporcular katıldı.

 

“MOTOR SPORLARININ MERKEZİ YAPMAYA KARAR VERDİK”

 

Edirne Valisi Ekrem Canalp törende yaptığı konuşmada, Edirne’yi su sporlarının ardından motor sporlarının da merkezi haline getirecekleri belirtti. Yaklaşık 11 ay kadar önce Edirne’de motor sporlarına gönül vermiş olan dernek üyelerinin kendisini ziyaret ederek bu sporu güvenli bir şekilde yapacakları bir alan istediklerini söyleyen Vali Canalp, “Biz sadece Edirne’ye hitap edecek tesis yapmak yerine Edirne’ye yakışacak uluslararası standartlarda yarışmaların yapılacağı bir motor sporları merkezi yapmaya karar verdik” dedi.

 

“FEDERASYONLA İLETİŞİME GEÇTİK”

 

Federasyonla iletişime geçerek ortak çalışma yaptıklarını söyleyen Canalp, “Ve şuanda bulunduğumuz bu alanda gerek pist gerek sosyal donatı alanları olsun projelerin her bir anı federasyonumuzla beraber gerçekleştirdik. Biz burada sonbaharda uluslararası yarışmaları yapacağız. Hafta sonunda Meriç Nehri’nde su sporları ile ilgili yarışma düzenledik ve Edirne su sporları merkezi olacak dedik. Bugün buradan da diyoruz ki Edirne motor sporlarının da merkezi olacak” diye konuştu.

 

 

 

“BİN 810 METRELİK PİST VAR”

 

Burada bin 810 metrelik pist ve 7 atlama rampasının olduğunu dile getiren Vali Canalp, “Bu hafta itibari ile pistin dışındaki üst yapı çalışmalarına başlıyoruz, burada ayrıca bir çadır kamp alanı ve karavan kamp alanı seyir alanları yapacağız.  Edirne’yi  su ve motor sporları merkezinin ardından hava sporları merkezi haline getirme planlarımız var. Edirne’de geçmişti inşasına başlanmış ve yarım kalmış Demirhanlı havaalanı inşaatımız var, bu yarım kalan havaalanımızı para motor ve pervaneli tek ve iki motorlu uçakların inip kalkabileceği hava sporları merkezi haline getirmek için çalışmalarımıza başladık.  Bundan sonra Edirne hava sporlarının da merkezi olacak” dedi.

 

STARTI VALİ CANALP VERDİ

 

Konuşmaların ardından piste geçen Edirne Valisi Ekrem Canalp eline damalı bayrağı alarak minik motorcuların startını verdi. “Tarihin Başkentinde Sınırları Zorluyoruz” sloganı ile piste çıkan sporcular kıyasıya bir mücadele sergiledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU