6 mahallede muhtarlık seçimleri yapıldı

Yüksek Seçim kurulu (YSK) tarafından ölüm ya da farklı nedenlerle muhtarlıkları düşen mahalle ve köylerde Pazar günü ara seçimler yapılırken, Tekirdağ'da da Süleymanpaşa ilçesi Barbaros ve

GÜNDEM 7.06.2021 13:41:00 0
6 mahallede muhtarlık seçimleri yapıldı

Süleymanpaşa'nın 2 bin 192 seçmenin bulunduğu Barbaros Mahallesi'nde Barbaros Naki Bilge İlkokulu'nda vatandaşlar kurulan 8 sandıkta oylarını kullandı.

 

627 OYLA MUHTAR SEÇİLDİ

 

Barbaros Mahallesi’nde muhtarlık seçimini 627 oy alan Bekir Ali Yıldız kazandı. Daha önce Barbaros Mahallesi Muhtarı Mehmet Yıldız’ın rahatsızlığı nedeniyle boşalan Barbaros Mahallesi Muhtar Vekilliği’ne Baş Aza Bekir Ali Yıldız atanmıştı. Pazar günü yapılan seçime bir önceki dönem muhtarı Şerafettin Civan ile Nezih Ekelik Ve Bekir Ali Yıldız katıldı. Bekir Ali Yıldız 627 oy, Nezih Ekelik 428 oy ve Şerafettin Civan 351 oy aldı.

 

 

SEÇİMLERE TEK ADAY OLARAK KATILDI

 

Kınıklar Mahallesi Muhtarı Erdinç Yılmaz’ın vefatı nedeniyle boşalan muhtarlık için de seçim yapıldı. Seçime tek aday olarak katılan Süleyman Yılmaz, Kınıklar Mahallesi muhtarı oldu.  Muratlı İstiklal Kurtpınar Mahallesi’nde de vatandaşlar sandık başına giderek yeni muhtarı belirledi. İstiklal Kurtpınar Mahallesi’nin yeni muhtarı Hüseyin Ehven oldu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ