Çerkezköy Meclisi, komisyon raporlarını görüştü

Çerkezköy Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın 2'nci oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Çerkezköy Belediyesi'ne ait olan Çerkezkö

GÜNDEM 4.06.2021 17:14:00 0
Çerkezköy Meclisi, komisyon raporlarını görüştü

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde bugün saat 15.00’da yapılan toplantıya; Beytullah Coşkun, Erdal Zengin, Koray Önsel, Fatma Esen, Sait Yazı, Ahmet Yıldız, Ömer Güner ve Mehmet Han Atbaşı katılmadı.

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Toplantıda ilk olarak mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğü’ne ait olan Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 45 ada 3 nolu parselin aylık nizam 5 katlı yapılaşma koşullarındaki ticaret alanı fonksiyonuna dönüştürülmesine ilişkin komisyon raporu okundu. Parsele ait uygulama plan değişikliğinin çevre yapılaşma koşullarına ve planlama esaslarına uygun olduğu yönündeki İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu mecliste oy birliği ile kabul edildi.  

 

TRAFO YERLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Gündemin 2’nci maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 26.05.2021 gün ve 43 sayılı Belediye hissesi satışı hakkındaki yazısına ilişkin İmar ve Bayındırlık komisyonu raporu okunurken, mecliste oybirliği ile kabul edildi. Daha sonra İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 26.05.2021 gün ve 59 sayılı Trafo Yerleri konusu görüşüldü. Komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde ise hisselerinin tamamı Çerkezköy Belediyesi’ne ait olan Çerkezköy Halk Ekmek Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 10 Haziran 2021 tarihinde yapılacak olan ve sermaye artışının da gündemde olduğu Olağanüstü Genel Kurulu’nda Çerkezköy Belediyesi’ni temsil etmeye ve gündem maddelerin karara bağlanması için oy kullanmaya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın tayin edilmesine ait Plan ve Bütçe Komisyonu’nu raporu okundu.

 

SERMAYESİ 5 MİLYON TL OLARAK BELİRLENDİ

 

Çerkezköy Belediyesi’ne ait olan Çerkezköy Halk Ekmek Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin sermayesinin 5 milyon TL olarak belirlenmesi ve 10 Haziran 2021 tarihinde Kızılpınar Gültepe Mahallesi Aydın Sokak’ta saat 10.00’da yapılacak genel kurulunda Çerkezköy Belediyesi’ni temsil etmesi ve gündemdeki maddeleri karara bağlaması için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın vekil tayin edilmesi oybirliği ile kabul edildi. 

 

Haber / Buse SERİN