Büyükşehir Belediyesi'nden çölyak hastalarına gıda paketi desteği

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, çölyak hastalarının yeterli ve dengeli beslenmelerine yardımcı olmak amacıyla 2015 yılında başlattığı Glutensiz Gıda Yardım Paketi dağıtımını sürdÃ

GÜNDEM 4.06.2021 17:13:00 0
Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 11 ilçede gerçekleştirilen çalışma kapsamında 2021 yılı içerinde toplam 582 çölyak hastasına Glutensiz Gıda Yardım Paketi dağıtımı yapıldığını belirten belediye yetkilileri, “Gıda paketlerinin dağıtımı çölyak hastası olduğuna dair sağlık raporu ve ikametgâh belgesi ile başvuran vatandaşlara doğrudan veya muhtarlıklar aracılığı ile gerçekleştiriliyor” dedi.

 

“HALK SAĞLIĞINA ÖNEM VERİYORUZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Glutensiz Gıda Yardım Paketlerinin dağıtımının belli aralıklarla devam ettiğini ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesi olarak halk sağlığına büyük önem veriyoruz. Çölyak hastalarının glutensiz ürünlerle daha sağlıklı beslenebilmelerine imkân sağlamak amacıyla başlattığımız Glutensiz Gıda Yardım Paketi, bizim halk sağlığı açısından hayata geçirdiğimiz önemli projelerimizden bir tanesi. Bundan sonra da bu kapsamdaki çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA