Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerle kutlandı

Yaygın öğretimi teşvik etmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitimi Merkezleri'nde Hayat Boyu Öğrenme Haftası bu yıl ilk kez et

GÜNDEM 3.06.2021 18:44:00 0
Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerle kutlandı

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde bugün saat 15.00’de düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri’ne Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Akın, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, şube müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve velileri katıldı.

 

BİLGİ, BECERİ VE YETENEKLERİNİ GELİŞTİRMELERİ AMAÇLANIYOR

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, ülke genelinde Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerinin bu yıl ilk kez düzenlendiğini ifade etti. Pandemi sürecinde de Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi olarak 2020’nin Mart ayından bu yana aralıklarla da olsa hijyen kuralları çerçevesinde çalışmalarını devam ettirmeye gayret gösterdiklerini belirten Akman, “Tüm kursiyerlerimiz ve öğretmenlerimiz eğitimin devamlılığı ilkesini esas alarak, öğrenmekten, öğretmekten ve üretmekten vazgeçmediler. Emeklerinin meyvesi, harika ürünler ortaya çıkardılar. Pandemi öncesi açık alanda düzenlediğimiz yılsonu sergimiz, geçen yılki gibi bu yılda şartlar gereği sanal ortamda gerçekleştirilecektir” dedi. 2020-2021 öğretim yılı içerisinde okuma ve yazma alanında 28 kursa 281 kursiyer, mesleki ve teknik alanda 168 kursa 5 bin 431 kursiyer, sosyal ve kültürel alanda 96 kursa bin 939 kursiyerin katıldığını kaydeden Akman, bu yıl toplam 292 kursun açıldığını ve bu kurslara toplam 7 bin 651 kursiyerin katıldığını belirtti.  Akman, geçen yıl üniversiteye hazırlık kurslarına katılan 340 öğrenciden 196’sının üniversiteye yerleştiğini, bu yıl da 194 öğrenci ile başlayan kursun pandemi sebebiyle 126 öğrenci ile halen devam ettiğini ifade etti.

 

 

“BU SAYILAR PANDEMİ KOŞULLARINDA OLDUKÇA İYİ”

 

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da Halk Eğitimi Merkezlerinin örgün eğitimin yanında yaygın eğitim faaliyetleri kapsamında da 7’den 77’ye toplumun bütün katmanları nezdinde ilgi ve ihtiyaçlar doğrultusunda 3 bin 500’ün üzerinde kurs imkanı sunduğunu ifade etti. Ulusan, “Halk Eğitimi Merkezlerimiz 11 ilçemizde ihtiyaçlar doğrultusunda mesleki alanda, genel kültür alanında, hobi ve beceri alanlarında birbirinden farklı kurs seçeneklerini vatandaşların beğenisine sunuyor. Biz Halk Eğitimi Merkezimizin bilinirliğinin, tanınırlığının artmasını istiyoruz fakat Necmi beyin vermiş olduğu sayılar pandemi koşullarında oldukça iyi” şeklinde konuştu.  Halk Eğitimi Merkezi’nin birçok alanda çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Ulusan, “Bu mütevazi binasında bu çalışmalarını sürdürmekle beraber aynı zamanda yine sivil toplum kuruluşlarımızla, belediyemizle, okullarımızın bu alanda eğitim öğretim saatleri dışında mekanlarını da kullanarak ilçenin bütününe fayda sağlama gayreti içerisinde” dedi.

 

 

“ÇOK BAŞARILI ÇALIŞMALARINA ŞAHİT OLDUM”

 

Programda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da “Sene sonu geldi, meyveleri toplamaya başladık. Bugün İlçe Halk Eğitimi Merkezimizin sanal sergisi deniyor ama pek sanal değil, içeride gördüğüm çalışmalar gerçek. Birlikte de göreceğiz” dedi. Yaklaşık 4,5 yıldır Çerkezköy’de görev yaptığını ve bu süreçte Halk Eğitimi Merkezi’nin çok başarılı çalışmalarına şahit olduğunu kaydeden Abban, “Yaklaşık 1,5 yıldır pandemi var, bir salgın ile mücadelemiz var. Ancak gördüğüm kadarıyla pandemi bizim Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün hızını kesememiş. Gerçekten kursiyerler çok güzel ürünler hazırlamış. Umarım sizlerin de beğenisini kazanacaklardır. Halk Eğitimi Merkezimizin çalışmaları bu sene ilk defa Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nda sergilendi” dedi. Kaymakam Abban, başarılı çalışmalarından dolayı tüm kursiyerleri, kurs hocalarını ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nü tebrik etti.

 

SERGİYİ GEZDİLER

 

Kaymakam Abban’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi gitar öğretmeni Melike Dalgıç ve öğrencileri gitar performansı sergiledi. Ney Kursu öğretmeni Bahar Coşkun ve öğrencilerinin ney performansının ardından zeybek gösterisi sunuldu. Program, protokol üyelerinin kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinden oluşan sergiyi gezmesinin ardından sona erdi. El Sanatları Teknoloji Kursu öğretmeni Nurlan Çetinkaya, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a günün anısında tepsi hediye etti.

 

Haber / Buse SERİN