Su Araştırmaları Komisyonu, Trakya'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ile Su Araştırmaları Komisyonu üyeleri, çevre sorunlarıyla ilgili Trakya'da incelemelerde bulundu.

GÜNDEM 3.06.2021 17:39:00 0
Su Araştırmaları Komisyonu, Trakya

CHP'nin Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Su Araştırmaları Komisyonu üyeleri Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğu, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırcıoğlu, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Kırklareli Milletvekilleri Vecdi Gündoğdu ve Türabi Kaya'nın Trakya'da, iki gün sürecek incelemelerine Tekirdağ'dan başladı.

 

ÇORLU DERESİ’NDE İNCELEME YAPTI

 

Son günlerde deniz salyası (musilaj) ile gündeme gelen Tekirdağ'da balıkçı barınağını ziyaret eden heyet, Tekirdağ Su Ürünleri Kooperafi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu'ndan son durum hakkında bilgi aldı. Pehlivanoğlu, balıkçı esnafının bu yıl musilaj nedeni ile av sezonunu erken kapattığını ve ciddi maddi kayıpları olduğunu ifade ederek destek istedi. CHP'li Öztunç, Tekirdağ ziyareti kapsamında Ergene Sağlık Mahallesi'ndeki Çorlu Deresi'ne gitti. Derede inceleme yapan Öztunç, derenin kirli aktığını ve etrafa kötü kokular yaydığını ifade etti. Öztunç, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’de çevre ve su sorunlarını yerinde inceleyerek, hazırlayacakları raporu genel merkeze sunacaklarını belirtti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ