TOBB Nefes Kredisi yeniden hayata geçirildi

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ'lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla "2021 Nefes Kredisi", 10 bankanın katılımıyla T

GÜNDEM 3.06.2021 14:30:00 0
TOBB Nefes Kredisi yeniden hayata geçirildi

Konuyla ilgili açıklama yapan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Dünya ekonomilerini sarsan Koronavirüs salgınının ülkemiz ekonomisine yaşattığı sıkıntılara karşı mücadele etmeye devam ediyoruz. Pandemi döneminde üyelerimize sağlanan bu imkanın oldukça önem arz ettiğine inanıyorum. TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde 365 oda – borsa olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

6 AY ÖDEMESİZ DÖNEM İMKANI SAĞLANIYOR

 

Projeye ilişkin detaylar hakkında bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Üyelerimizin kullanacağı kredi 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, sonrasında 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadeli olacaktır. Üyelerimiz, krediyi brüt faiz oranı yıllık yüzde 17,50  olarak kullanabilecektir. Krediden 2020 yılı cirosu 2019 yılı cirosuna göre yüzde 25 düşük olan üyelerimiz faydalanabilecektir. 2019 yılı ve sonrasında kurulmuş şirketler için bu şart aranmayacaktır. Ciro kaybı koşulu kredi kullandırımı yapan banka tarafından kontrol edilecektir. 2020 yılı cirosu 1 milyon TL altında olan işletmeler azami 50 bin TL, 1 milyon TL ve 10 milyon TL (dahil) arasında cirosu olan işletmeler azami 200 bin TL kullanabilecektir” ifadelerini kullandı.

 

BAŞVURULAR ODANIN FAALİYET BELGESİ İLE YAPILACAK

 

Krediye başvurabilmek için üyelerin öncelikle Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’ndan, açıklamalı olarak "Nefes Kredisi başvurusu içindir." ibareli faaliyet belgesi almaları gerektiğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Faaliyet belgesi ayrıca dijital ortamdan da temin edilebilecektir. Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir. Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyecektir. Ancak, şahıs işletmelerinde üçüncü şahıs kefil bulunamaması durumunda, müşterinin talebi üzerine, maddi teminat istenebilecektir” dedi.

 

KATILIMCI BANKALAR

 

Nefes Kredisi Başvuruları; T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O., Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş., T.Garanti Bankası A.Ş., Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Akbank T.A.Ş., Denizbank A.Ş., Ziraat Katılım Bankası A.Ş., Vakıf Katılım Bankası A.Ş.’ye yapılabilecek.

 

Haber / Buse SERİN