Vali Yıldırım, Çerkezköy'deki okulları ziyaret etti

Birtakım ziyaretlerde bulunmak ve Kızılpınar'da yapımı tamamlanan Sarbak Metal Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nin açılışını yapmak üzere bugün Çerkezköy'e gelen Tekirdağ Valisi Aziz Yı

GÜNDEM 2.06.2021 18:30:00 0
Vali Yıldırım, Çerkezköy

Eşi Güllühan Yıldırım ile birlikte okul açılışına katılmak ve bir dizi ziyarette bulunmak üzere bugün saat 14.00’da Çerkezköy’e gelen Vali Aziz Yıldırım’a; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Akın, protokol üyeleri ve hayırseverler eşlik etti.

 

 

MİNİKLERLE YAKINDAN İLGİLENDİLER

 

Ziyaretleri kapsamında ilk olarak hayırsever Serkan-Müjgan Karagöz çifti tarafından Fevzipaşa Mahallesi’nde ilçeye kazandırılan Müjgan-Serkan Karagöz Anaokulu’nu ziyaret eden Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, minik öğrencilerle yakından ilgilendi. Miniklerin işaret dili ile hazırladıkları Çanakkale Türküsü gösterisini izleyen Vali Yıldırım, çok duygulandığını belirterek, öğrencileri kutladı. Vali Yıldırım, “Çanakkale’ye gittiğiniz zaman göreceksiniz. Bu vatanı bizlere emanet eden büyüklerimizin orada neler çektiklerini ve nasıl şehit olduklarını göreceksiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hep birlikte orada anacaksınız. Atatürk’ün hepinizin yüreğinde olduğuna inanıyorum. Çünkü hepinizin tişörtünde fotoğrafını görüyorum. Öğretmenlerimiz okul öncesi öğrencilerimizi en iyi şekilde eğitiyorlar. İnşallah yarının Türkiye’sini sizlere emanet edeceğiz” ifadelerini kullandı. Bir diğer sınıfta etkinliğini yapamadığı için üzgün olan bir öğrenci ile de konuşan Vali Yıldırım, kendisinin de küçükken etkinliklerini yapamadığını belirterek minik öğrenciye moral verdi. 

 

 

TİŞÖRT BASKISI YAPTILAR

 

Daha sonra, beraberindekiler ile birlikte Serkan-Müjgan Karagöz Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi’ni ziyaret eden Vali Aziz Yıldırım, okuldaki atölye ve laboratuvarları inceledi. Vali Yıldırım’ın eşi Güllühan Yıldırım, okulda eğitim alan özel öğrenci Sıla ile birlikte tişört baskısı yaptı.

 

BILDIRCINLAR DOĞAYA SALINDI

 

Özel öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, daha sonra okulun biyoloji laboratuvarında kuluçka makinesinde öğretmenler gözetiminde öğrenciler tarafından üretilen bıldırcınları inceledi. Vali Yıldırım, “Böylesine anlamlı bir projeyi hayata geçirdikleri için öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve hayırseverlerimizi tebrik ediyorum” dedi. Program, özel öğrencilerin ürettikleri bıldırcınların 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’nda doğaya salınmasıyla devam ederken, 100 bıldırcın doğaya salındı.

 

OKUL AÇILIŞINA KATILDI

 

Bıldırcınların doğaya salınmasının ardından Sarbak Metal tarafından Kızılpınar’da yapılan 21 derslikli Sarbak Metal Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin açılışına katılan Vali Yıldırım; sonrasında da Kızılpınar Osmanlı İlkokulu ve Ortaokulu, Ambardere’de 24 derslikli lise ve pansiyon ile Fehmi Denizli İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret etti.

 

Haber / Buse SERİN