Sarbak Metal'den eğitime okul desteği

Sarbak Metal tarafından Kızılpınar'da yapımına 2020 Ekim ayında başlanan ve kısa sürede tamamlanarak Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilen 21 derslikli Sarbak Metal C

GÜNDEM 2.06.2021 17:53:00 0
Sarbak Metal

1976 yılında İstanbul’da 5 metrekare bir dükkanda kurulan, 2002 yılında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde 21 bin metrekare alana kurulan yeni fabrikasıyla, demir dışı metal pirinç üretim alanında gerçekleştirdiği faaliyetleri ile inşaattan otomotive birçok sektöre ulaşarak, uluslararası rekabette lider bir firma olarak varlığını sürdüren Sarbak Metal tarafından Ferit Atasever’in sahibi olduğu yüklenici firma Atasever İnşaat’a yaptırılan 24 derslik Sarbak Metal Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin açılışı bugün saat 16.00’da Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın katılımıyla yapıldı.

 

“GÜZEL BİR ESER ORTAYA ÇIKTI”

 

Açılışta konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, bu okul için protokol imzalandığı günü hatırladığını belirterek, “Andon bey valiliğimize gelmişti. Birlikte protokolü imzaladık. Sayın kaymakamımız ön ayak oldular sağ olsunlar. Bizi tanıştırdılar. Ve çok kısa bir sürede güzel bir eser ortaya çıktı” dedi. Okulun 22 derslikli olarak yapıldığını, fakat öğrencilerin yoğunluğuna bağlı olarak gerektiğinde başka alanların da sınıfa çevrilmesinin mümkün olduğunu söyleyen Vali Yıldırım, “Burasının en verimli şekilde kullanılacağına inanıyorum. Bunu zaten buradaki öğretmenlerimiz, müdür arkadaşlarımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, İl Milli Eğitim Müdürümüz ve ekibinde olan arkadaşlarımız rahatlıkla yapacaklar. Buna inanıyorum. Ama en güzeli burada bizim çocuklarımız yetişecek. Yarının Türkiye’sini, yarının Tekirdağ’ını, yarının Çerkezköy’ünü, yarının işletmelerini, yarının resmi kurumlarını, yarının belediyesini, bunları artırabilirsiniz, teslim edeceğimiz gençlerimiz burada yetişecek. Buna bütün kalbimle inanıyorum ve ümitle bakıyorum. Bütün okullarımızı gördüğümde bu ümitle yaşıyorum. İnşallah yarınlarımız bugünlerde çok daha güzel olacak diye hem ümit ediyorum hem dua ediyorum” dedi.

 

“HEP BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE ORTAYA ÇIKARTIRIZ”

 

Hayırsever Andon Arakelyan ve eşi Mevlüde Arakelyan’a eğitime katkılarından dolayı teşekkür eden Vali Yıldırım, “Çok sağ olsunlar. Kadimden beri hep birlikte yaşadığımız insanlar. Bizler ne kadar bu topraklar üzerinde birlik ve beraberliğimizi sağlar ve ne kadar birbirimize destek olursak, ne kadar ayrılmazsak o kadar güçlü oluruz. Görürüz ki 2 kere 2 4 etmez o zaman. 6 eder, 8 eder, 10 eder, büyük bir sinerji ortaya çıkar. Ve hep birlikte güçlü Türkiye’yi ortaya çıkartırız” diye konuştu.

 

KAYMAKAM ABBAN’A DA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Hayırsever Andon Arakelyan’a plaket takdim ederken, bu plaketi Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ile birlikte vermek istediğini söyleyen Vali Yıldırım, katkılarından dolayı Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a da teşekkür ederek “Onun çabalarını hiçbir zaman unutamayız. Hepimizin abisidir meslekte. Sarf ettiği bu çabalar neticesinde Çerkezköy’e onlarca derslik kazandırdı. Onun için kendilerine de müteşekkiriz” dedi. Eşi ile birlikte ilk okul yatırımı olarak bu okulu yaptıklarını, bundan sonra da hayırlı işler yapmaya devam edeceklerini belirten Sarbak Metal Yönetim Kurulu Başkanı Andon Arakelyan da temeli atıldığı günden itibaren her zaman kendilerini ziyaret ederek yanlarında olan ve desteğini esirgemeyen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a teşekkür etti.

 

“İHTİYAÇ OLDUKÇA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de açılışta yaptığı konuşmada “Allah Andon ağabeyimden bin kere razı olsun. Gittik, bizi hiç kırmadı. Bir dediğimizi iki etmedi. Çok teşekkür ediyoruz. Biz sanayiciler olarak buradayız, ihtiyaç oldukça yapmaya devam edeceğiz” dedi. Okulun hayırlı olmasının temenni eden İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ise “Yüz yüze eğitime başladığımız bugünlerde böyle bir eğitim kurumunun açılışını yapmak da ayrı bir mutluluk vesilesi” ifadelerini kullandı.

 

“ÇERKEZKÖY BUGÜN ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GELDİ”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da hayırsever Andon Arakelyan’a teşekkür ederken “Son 5 yılda Çerkezköy sayın kaymakamımızın büyük emekleriyle, hayırseverlerimizin yatırımları ve devlet yatırımlarıyla buluştu. 5 yıl evvel sınıflardaki yoğunluk nedeniyle üçlü eğitim sistemine doğru giden Çerkezköy, bugün hayırsever destekleriyle, devlet yatırımlarıyla çok önemli bir noktaya geldi. Andon Bey ve bugüne kadar eğitime katkı sunan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bu emeklerin mimarı sayın kaymakamımıza da ayrıyeten teşekkür ediyorum” dedi.  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş de bu okulun kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

“AÇTIĞIMIZ 28’İNCİ OKUL”

 

Açılışta konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ise “Hayırlı olsun. Hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Ben yaklaşık 4 buçuk yıldır buradayım. Bu süre zarfında bu, açtığımız 28’inci okul. Ben geldiğimde burada 32 okul vardı. Fakat 7’si yıkım, 14’ü güçlendirmeydi bu 32 okulun. 18’ini biz yaptık. 10 tanesi devlet yatırımlarıyla yapıldı. Hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Hayırseverlerimizin çoğunu Eyüp Sözdinler ile birlikte bulduk. Ve bir ekip çalışmasıdır bu. Belediyemize de teşekkür ediyorum. Sayın valimiz devamlı arkamızda durarak bize destek oldu. İl Milli Eğitime ve tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

AÇILIŞ DUALARLA YAPILDI

 

İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş’ın okuduğu duanın ardından Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetin Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Sarbak Metal Yönetim Kurulu Başkanı Andon Arakelyan, eşi Mevlüde Arakelyan, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Tekirdağ eski milletvekili Ayşe Doğan tarafından kurdele kesilerek okulun açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Vali Yıldırım ve davetliler okulu gezdi.

 

Haber / Buse SERİN