Rektör Tabakoğlu, genç hekim adaylarıyla buluştu

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, çevrim içi düzenlenen buluşmada Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileriyle bir araya gelerek hekimlik tecrübelerini paylaştı.

GÜNDEM 1.06.2021 18:50:00 0
Rektör Tabakoğlu, genç hekim adaylarıyla buluştu

Edirne’nin tarihi ve Trakya Üniversitesinin vizyon ve misyonunu aktarmasının ardından kendi hayat ve kariyer hikâyesinden kesitler sunan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Tıp Fakültesi öğrencisi olmak bir ayrıcalık ancak azimli, uzun soluklu, fedakâr ve sabırlı olmayı gerektiren ağır bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Tıbbın insan odaklı bir bilim, hekimliğin de insanlığa adanmış bir sanat olduğu gerçeğini unutmamalısınız. İnsan odaklı bir hizmet olan sağlık meselesi, her aşamasında büyük bir özveri, sabır ve sevgi gerektirir. Bilgi, beceri ve meziyetlerinizin yanı sıra erdem ve hikmet sahibi olmalısınız. Hastalarınızla, kendinizle, insanlıkla dost olmalısınız. Konusu, nesnesi insan olan bir mesleğin insani yönleri olduğu gerçeğinden uzaklaşmamalısınız. En ileri olmayı, en önde olmayı, örnek insan olmayı kendinize gaye edinmelisiniz” dedi.

 

“SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ”

 

Öğrencilere iyilik, yardımseverlik ve insan sevgisini şiar edinmeleri tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Bizler iyi birer hekim yetiştirmek için gayret edebiliriz ancak iyi birer insan olmak her şeyden önce sizlerin elinde. İyi, vicdanlı ve hakkaniyetli bir insan olma gayreti sizi daha da zenginleştirecek, yaptığınız işleri daha anlamlı ve unutulmaz kılacaktır. Güleryüz ve tatlı dil, en güzel ilaçtır. Bizler tamamıyla sizlerin kaliteli eğitim alması, araştırma yapması ve topluma hizmet vermesi için çalışıyoruz. Üniversitemiz, sağlık alanında ciddi sorumluluklar üstlenerek hem üniversitemizi hem de fakültemizi gerçek anlamda markalaştırdı. Sizlere, burada uluslararası nitelikte akredite eğitim ve gelişim imkânı sunuyoruz. Üniversitemizin ve hekimlik mesleğinin sahip olduğu değerler, sizleri yetiştiren hocalarımız ve insani yönleriniz, zor zamanlarınızda size her zaman yardımcı olacaktır. Eğitim süreci oldukça zorlu ancak bu mesleğin size yaşatacağı manevi hazzı, başka hiçbir meslekte bulmanız mümkün değil. Hayat kurtarmak gibi tarifi imkânsız bir duygudan söz ediyoruz. Bu duyguyu yaşadığınızda tüm insanlığı kurtardığınızı hissedersiniz. İnsani değerlerimizi, bu alandaki yeteneklerimizi ve umutlarımızı geleceğe taşıyacak olan sizlersiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ