Çetintaş: Arıza durumunda bu projenin çöp olacağını ifade ettik

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, dün saat 17.00'da Cengiz Topel Caddesi'nde inşaatı devam eden Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun önünde basın açıklaması yaptı. M

GÜNDEM 1.06.2021 18:39:00 0
Çetintaş: Arıza durumunda bu projenin çöp olacağını ifade ettik

Dün saat 17.00’da Cengiz Topel Caddesi’nde inşaatı devam eden Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun önünde basın açıklaması yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, Çerkezköy’e yapılacak olan meydan altı otopark projesi ile ilgili söylemlerinin farklı yerlere çekildiğini, ‘bu projeye karşı oldukları’ algısının yaratılmak istendiğini söyleyerek “Biz bu projeye karşı değiliz. Bizim Çerkezköy Belediye Başkan Adayımız Süleyman Kozuva’nın da üst katından dükkanlar ve çarşının, altta da kapalı otoparkın yer alacağı meydan projesi vardı. Biz, ileride bir arıza durumunda tam otomatik asansörlü projenin çöp olacağını kamuoyuna yansıttık. İnşallah bu olmaz. Çerkezköy için çok değerli bir proje ama bunun olması durumunda ne gibi sonuçlar çıkar kamuoyunu bu konuda aydınlatmaya çalıştık. Başkanımızı uyardık” dedi.

 

“BU PROJEYE HİÇBİR ŞEKİLDE KARŞI DEĞİLİZ”

 

Atatürk Caddesi’nde başlatılan projenin Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni eden Çetintaş, “Buradaki esnaflarımıza sabırlar diliyorum. Tabi ki yapılan bu proje değerlidir. Yer altında asbest borulardan su kullanıyoruz. Bu projeye biz hiçbir şekilde karşı değiliz. Başkanımız yapmasa yarın öbür gün belediyeyi aldığımızda biz yapacaktık. İllaki bu proje gerçekleşecekti. O başladı. Fakat biz zaten pandemi ile mücadele ettiğimiz bu süreçte zor günler geçiren esnaflarımızın daha fazla sıkıntı yaşamaması için bu sürecin biraz aksatılmasını, projenin biraz geciktirilmesini istedik. Ama başkanımızın kendi değerlendirmesidir. Bu projeye başladı. Tahmin ediyorum esnafımız bayağı bir yıl gibi sıkıntı çekecek. Zaten pandemiden dolayı bir yıl sıkıntılıydı. Burada esnafımıza sabırlar diliyoruz. Halkımıza da sabırlar diliyoruz” diye konuştu.

 

“14 AYDA BİTMEZSE ÇERKEZKÖY BÜYÜK SORUNLAR YAŞAYACAK”

 

Projenin 14 ay gibi bir sürede tamamlanacağının söylendiğini ifade eden İlçe Başkanı Çetintaş, “Eğer bu proje 14 ay içinde bitmezse, Çerkezköy çok büyük sorunlar yaşayacak. İnşallah dualarımız bu projenin 14 ay içinde bitmesi temennisidir” dedi.

 

“4 YILDIR TAMAMLANAMADI”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve inşaatı devam eden Yarı Olimpik Yüzme Havuzuyla ilgili de konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “Büyükşehir Belediyemiz buraya 2017 yılında başladı. 2018 yılı sonunda biteceği söylendi. Bugün 1 Haziran 2021. Aradan yaklaşık 4 yıl geçmiş. Bu proje hala bu şekilde duruyor. O günkü şartlarda kaç paraya ihale edildi, ondan sonra ihale aşamaları ne durumda, biz bunları sürekli Kadir Başkanımıza soruyoruz. Bir türlü cevap alamadık. Bugün bu proje tekrar ihale edilip ne kadara, kaç paraya mal olacak kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Vahap Başkanımız, Kadir Albayrak başkanımız, İlhami Özcan Aygun vekilimiz keşke bir gün de buraya gelseler, buradan da bir canlı yayın yapsalar, burada neler olduğunu bize anlatsalar. Onları da buraya davet ediyorum. Beni de bu açıklamaya çağırırlarsa ben de memnuniyetle katılırım” ifadelerini kullandı.

 

“KAMİL ÇETİNTAŞ’IN GEÇMİŞİ BELLİDİR”

 

Kendisini eleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’a da seslenen İlçe Başkanı Çetintaş, “Kamil Çetintaş’ı, AK Parti İlçe Başkanını ne kadar tanıyorlar? Kamil Çetintaş geçmişte ne kadar Çerkezköy’e sivil toplum örgütlerinde hizmet etmiş, neler yapmış, polis derneğinde neler yapmış? Geçmişi bellidir. İlhami Özcan Aygun’un Çerkezköy ile ilgili ne kadar bilgisi vardır? Neye göre bizi suçlayarak konuşuyordur? Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

 

“BU KONUDA DÖNÜŞ BEKLİYORUZ”

 

Çerkezköy’ün içme suyu için İller Bankası’na yapılan kredi talebiyle ilgili de konuşan Çetintaş, “Kadir Albayrak başkanlığında, sayın belediye başkanımız Vahap Akay ve ilçe başkanlarımızın katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Bu kredi ile ilgili bizden bir talepte bulundular. Biz de konuyu yukarıya, vekillerimize aktardık. Mustafa Şentop hocamıza aktardık. Bu konuda dönüş bekliyoruz” dedi.

 

“BU KONUNUN TAKİPÇİSİYİM”

 

Kadir Albayrak ve Vahap Akay’ın da bizzat Ankara’ya giderek bu konuda görüşmeler yaptığını söyleyen İlçe Başkanı Çetintaş, “Sonuç olarak bana şuan ulaşan bir bilgi yok ama biz konunun takipçisiyiz. Biz de istiyoruz ki burada kredi talebi değerlendirilsin, çıksın. Kapaklı için yapılan talep değerlendirildi, kredileri çıktı. Burada da Kadir Albayrak başkanımız şunu söylüyor. ‘Kapaklı’ya kredi çıktı, oranın onayını veremiyorum, buranın kredisi çıkmadı.’ Biz de kendisine ‘Başkanım onayını verin en azından orada çalışmalar başlasın, bunun da devamı gelir’ dedik” ifadelerini kullanarak bu konunun takipçisi olduğunu söyledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU