Başkan Gerenli'den anlamlı ziyaret

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, ilçede düzenlenen 19 Mayıs kutlamalarında elinde Türk Bayrağı'yla yalın ayak koşan 90 yaşındaki Emirzade Tekin'i ziyaret etti. Başkan Gerenli'

GÜNDEM 31.05.2021 15:33:00 0
Başkan Gerenli

Lüleburgaz’da geçtiğimiz 19 Mayıs kutlamalarında, belediyenin kutlama aracını görünce elinde Türk Bayrağı’yla yalın ayak bir şekilde kutlamalara koşan 90 yaşındaki çınar Emirzade Tekin ile Başkan Gerenli bir araya geldi. Başkan Gerenli’yi evinin dört bir yanını süsleyen Türk Bayraklarıyla karşılayan Emirzade Tekin, herkesi duygulandırdı.

 

“MİLLİ BAYRAMLARI HİÇBİR ZAMAN KAÇIRMIYORUM”

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde bağımsız olduğunu söyleyen Emirzade Tekin, “Bu nedenle milli bayramları hiçbir zaman kaçırmıyorum. Belediyemizin kutlama araçlarının sesini duyduğumda yerimde duramadım. Pabuç giysem töreni kaçıracaktım. Ben de çorapla gittim oraya kadar” dedi. “Emirzade nine tam bir Cumhuriyet kadını” diyen Belediye Başkanı Murat Gerenli de, “Sizleri görünce çok iyi oluyorum. Moralim çok yükseliyor. O zaman kendime diyorum ki, ‘Murat. Çalış. Mücadele et. Emirzade teyze gibiler bu ülkeye sahip çıkıyor. Sen de görevini en iyi şekilde sonuna kadar yap’” diye konuştu.

 

MİNNETİNİ GÖSTERDİ

 

Buluşmanın sonunda Gerenli, yaşlı kadına Türk Bayrağı ile Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresini hediye etti. Emirzade nine Atatürk portresi ile Türk Bayrağı’nı gördüğü anda gözyaşlarını tutamazken, Ata’ya olan minnetini onun resmini öperek gösterdi.

 

Haber / Ruşa ELMA