Malkara'da mola veren TIR'ın dorsesinden kaçak göçmenler çıktı

Malkara'da pamuk yüklü TIR dorsesine saklanarak Yunanistan'a kaçmak isteyen Eritre uyruklu 3'ü kadın, 1'i çocuk 5 kişi yakalandı. Göçmenleri mührü sökerek dorseye gizlice bindiren 2 kişiden F.S.

GÜNDEM 29.05.2021 14:46:00 0
Malkara


İstanbul'dan yüklediği pamukları yurtdışına götürmek için 34 BFP 875 plakalı TIR'la yola çıkan Hüsamettin İ. (66), Malkara’da mola vererek, geceyi bir otelde geçirdi. Kalktığında TIR'ın yanına giden İ., 2 kişinin dorsenin kesilen mührünü bağlamaya çalıştığını görünce ne yaptıklarını sordu, aralarında tartışma çıktı. Tartışma sırasında bir kişi kaçarken, TIR'ın şoförü Hüsamettin İ. kaçamayan F.S.'yi (26), polis ekiplerine teslim etti. Açılan dorse içinde pamuklar arasında gizlenmiş 3'ü kadın, 1'i kız çocuğu olmak üzere 5 kişi bulundu. Yapılan incelemede düzensiz göçmenlerin Eritre uyruklu oldukları ve kaçak olarak Yunanistan'a gitmek için TIR'ın dorsesine bindirildikleri belirlendi. Göçmenler, işlemlerinin ardından Tekirdağ İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.

 

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

 

TIR dorsesinin mührünü söküp, kaçak göçmenleri araca bindirdiği iddiasıyla gözaltına alınan F.S. ile kaçan F.K.'nin göçmenleri, İstanbul'dan kiraladıkları araçla Malkara'ya getirdiği belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen F.S., çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polis, kaçan F.K.'yi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Haber / Murat YAYIN