TCL, Çerkezköy'de telefon üretimine başladı

Dünyanın en hızlı büyüyen tüketici elektroniği firmaları arasında yer alan TCL, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Arçelik ile birlikte yerli akıllı telefon üretimine baÅ?

GÜNDEM 28.05.2021 19:12:00 0
TCL, Çerkezköy

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Arçelik ile birlikte akıllı telefon üretimine başlayan Çinli teknoloji üreticisi TCL, kendi markasıyla Türkiye’de ürettiği ilk akıllı telefonları 2 Haziran’da tanıtacağını duyurdu. Bugün saat 16.00’da Çerkezköy’e gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Çerkezköy’de üretimine başlanan TCL marka telefonun üretimini yerinde inceledi.

 

TELEFONLARI İNCELEDİ

 

Tesisi gezen Bakan Varank, TCL marka telefonun üretimi hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı. Çalışanlarla sohbet eden Bakan Varank, üretimine başlanan cep telefonlarını da inceledi.

 

 

WAT MOTOR’U DA ZİYARET ETTİ

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, WAT Motor’un üretim tesislerini de ziyaret etti.  1965 yılında, GE ve Koç Grubu tarafından “Türk General Elektrik Endüstrisi A.Ş.” adıyla kurulan, 1979 yılında Koç Grubu tarafından ismi “Türk Endüstrisi A.Ş. (TEE)” olarak değiştirilen, günümüzde TEE ve WAT markaları ile dünya çapında dayanıklı, yüksek verimli motor ve sürücüler üretmeye devam eden ve 40’ın üzerinde ülkeye ürün ihraç eden WAT Motor firmasını gezen Bakan Varank, üretim aşamaları ve üretilen ürünler hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı. Basına kapalı, partililere açık olarak gerçekleştirilen ziyaretlerde Bakan Varank’a AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de eşlik etti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ