Yulafta çeşit demonstrasyonu kontrolü yapıldı

Kırklareli Kofçaz'a bağlı Yukarıkanara Köyü'nde bir lokasyonda kurulan demonstrasyon Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden araştırma görevlisi Dr. Turhan Kahraman taraf?

GÜNDEM 28.05.2021 15:11:00 0
Yulafta çeşit demonstrasyonu kontrolü yapıldı

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ile Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) arasında imzalanan protokol gereği; TAGEM’e bağlı Araştırma Enstitüsü Müdürlükleri ve TSÜAB'a üye özel sektör tarafından ülkemizde ıslah edilerek tescil ettirildiği belirtildi.

 

GENEL DURUMUN İYİ OLDUĞU GÖZLEMLENDİ

 

Milli çeşit listesinde yer alan çeşitlerin, çiftçi şartlarında demonstrasyon çalışmaları kapsamında olmak üzere, Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden yerli ve milli tohumların kullanımını arttırma amaçlı temin edilen Yulaf’ta Halkalı-Kahraman-Kırklar ve Küçükyayla tohum çeşitleri ile ilgili Kofçaz ilçesi Yukarıkanara köyünde bir lokasyonda kurulan demonstrasyonun Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden araştırma görevlisi Dr. Turhan Kahraman ile birlikte gezilerek yerinde incelendiği ve çeşit ürünlerde sapa kalkma ile birlikte genel durumun iyi olduğunun gözlemlendiği belirtilen açıklamada “Milli çeşit demonstrasyonumuz yulaf çeşitlerinin gelişme dönemleri çiftçilerimizce de gözlemlenmekte olup hasadı ile birlikte verim ve kalite açısından da değerlendirilebilecektir” denildi.

 

Haber / Ruşa ELMA