Kırklareli'nde petrol sevinci

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Diyarbakır ve Kırklareli'nde 3 yeni kuyuda petrol keşfettiklerini duyurdu. Kırklareli Valisi Osman Bilgin de, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kırklareli'nde bir kuy

GÜNDEM 28.05.2021 15:02:00 0
Kırklareli

Bakan Dönmez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Karadeniz'deki 405 milyar metreküplük doğal gaz keşfimizin ardından, karada da 3 yeni kuyuda petrol keşfettik. Günlük 6 bin 800 varil üretim yapacağımız keşiflerimiz hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

 

MİSİNLİ-2 KUYUSUNDA BİN VARİL ÜRETİMİ YAPILACAK

 

Bakan Dönmez'in paylaşımına göre Diyarbakır'daki Akoba-1 kuyusunda günlük 2 bin 800, Yenişehir-1 kuyusunda 3 bin ve Kırklareli'ndeki Misinli-2 kuyusunda bin varil üretim yapılacak. Bakan Fatih Dönmez'in, "Karadeniz'deki 405 milyar metreküplük doğal gaz keşfimizin ardından, karada da 3 yeni kuyuda petrol keşfettik. Günlük 6 bin 800 varil üretim yapacağımız keşiflerimiz hayırlı olsun" açıklamasının ardından Kırklareli'nde petrol bulunması sevinçle karşılandı. Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi sınırları içindeki Misinli-2 kuyusunda bir süredir petrol arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

 

“VATANDAŞLARIMIZI SEVİNDİRMİŞTİR”

 

Kırklareli Valisi Osman Bilgin de, gazetecilere yaptığı açıklamada, petrol bulunan kuyulardan birine ev sahipliği yaptıklarını belirterek, Kırklareli'nde bir kuyuda petrol keşfi, vatandaşlarımızı sevindirmiştir. Kırklareli, tarım, hayvancılık, doğa ve deniz turizmi yanı sıra enerji anlamında da ülkeye katkılar sunmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

 

Haber / Buse SERİN