Milletvekili Kaplan: Önlem alınsın, artık kazalar olmasın

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Enez Kaplan, Saray Atatürk Mahallesi'nden geçen ve sık sık kazalarla gündeme gelen karayolunu meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 27.05.2021 13:38:00 0
Milletvekili Kaplan: Önlem alınsın, artık kazalar olmasın

Konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi sunan Milletvekili Kaplan, Saray Atatürk Mahallesi (eski adıyla Yeniköy Mahallesi) yerleşim bölgesi içerisinden, (Çerkezköy–Saray yolu D-567 Karayolu) tek şeritli karayolunun geçtiğini, özellikle mesai giriş çıkış saatlerinde Vize ve Saray’daki tüm işçilerin organize sanayi bölgesine gitmek için bu yoldan geçmek zorunda kaldığını belirtti.

 

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NA SORDU

 

Bu durumun tek şeritli yol üzerinde yaya ve araç trafiğini tehlikeli hale getirdiğini, hatta zaman zaman ölümlü ve yaralanmalı kazalara sebebiyet verdiğini belirten Kaplan, “Önlem alınsın, artık kazalar olmasın, insanlarımız ölmesin” dedi. Milletvekili Kaplan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması talebiyle sunduğu soru önergesinde “Kazaların önlenmesi ve mahalle sakinlerinin talebinin yerine getirilmesi açısından söz konusu yol üzerine yaya üst geçidi yapmayı düşünüyor musunuz? Saray ilçesi Atatürk mahallesinden (eski adıyla Yeniköy Mahallesi) geçen ve yayalar ile araçların gün içerisinde aktif kullandığı D567 Karayolu’nda trafik lambası ve uyarı levhaları var mıdır? Yok ise yapılması için herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? D-567 Karayolu’nun söz konusu yerleşim yerinde bulunan kısmının duble yol yapılması düşünülüyor mu?” sorularını yöneltti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU