Başkan Albayrak'tan Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne çağrı: Ya yolu tamamlayın ya da ödediğimiz parayı iade edin

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne "Ya Kumbağ-Barbaros ile Malkara yolu bağlantı yolunu tamamlayın ya da bu yolun yapımı için ödem

GÜNDEM 26.05.2021 15:41:00 0
Başkan Albayrak

Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, önemli bir lojistik merkezi olan Tekirdağ’ın Barbaros ve Asyaport limanları ile Malkara Yolu arasında bağlantı yolu yapılması amacıyla 2014 yılında Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 milyon TL; Süleymanpaşa Belediyesi tarafından da 5 milyon TL olmak üzere toplam 20 milyon TL ödendiği halde aradan geçen 7 yılda söz konusu yolun tamamlanamadığını ve halkın kullanımına açılamadığını söyledi.

 

“7 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN ÇALIŞMALAR TAMAMLANAMADI”

 

Ülkemizin Avrupa’ya ve dünyaya açılan kapısı durumunda olan Tekirdağ’da lojistik faaliyetlerinin etkin ve hızlı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla ağır tonajlı araçların yapılacak olan yeni bağlantı yoluna yönlendirilmesi ve bu şekilde hem halihazırda kullanılmakta olan Altınova, Barbaros ve Kumbağ yolunda trafiğin rahatlatılması hem de yolun sağlam durumda kalmasının sağlanmasının hedeflendiğini belirten Başkan Albayrak, “Barbaros Limanı ile Malkara Yolu arasında 6.300 metrelik çift şeritli bölünmüş yol yapılması ve bitümlü sıcak karışım ile kaplanması işinin ivedi olarak yapılabilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin 10.07.2014 tarih ve 188 No’lu kararıyla Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne 15 milyon TL ödenmesine karar verilmiş ve söz konusu ödeme işlemi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Süleymanpaşa Belediyemiz tarafından 5 milyon TL ödenmiştir. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yetki ve sorumluluğunda bulunan yolun yapımı için 20 milyon TL (günümüzdeki değeriyle 70 milyon TL) ödenmiş olmasına ve aradan 7 yıl geçmiş olmasına rağmen yol yapım çalışmaları tamamlanamamıştır” dedi.

 

“YASAL FAİZİYLE BİRLİKTE İADE ETMELİDİR”

 

Trakya Bölgesi’nde Barbaros Limanı ve Asyaport Limanı üzerinden denizyolu aracılığıyla gerçekleştirilen ithalat ve ihracat faaliyetlerinin hızlı, etkin ve güvenli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla söz konusu bağlantı yolunun hızlı bir şekilde tamamlanması  gerektiğini dile getiren Albayrak, “Bu sebeple Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yanı sıra iktidar partimizin Tekirdağ milletvekilleri olan TBMM Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop, Sayın Mustafa Yel ve Sayın Çiğdem Koncagül ile AKP Tekirdağ İl ve İlçe teşkilatlarının yöneticilerinin bu sorunun çözümüne katkı sunmaları konusunda çağrıda bulunuyorum. Karayolları Bölge Müdürlüğü Barbaros-Kumbağ ile Malkara Yolu bağlantı yolunu ya bir an önce tamamlamalı ya da Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ve Süleymanpaşa Belediyemiz tarafından ödenmiş olan toplam 20 milyon TL’yi yasal faiziyle birlikte iade etmelidir” dedi. Albayrak, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Tekirdağ halkının menfaatlerinin korunması ve hak ettiği hizmetlere kavuşması için mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU