Dev projenin ilk etabı cumartesi günü başlıyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması Projesi'nin ilk etabının 29 Mayıs Cumartesi günü başlayacağını ve ilk etapta Atatürk Cad

GÜNDEM 26.05.2021 12:37:00 0
Dev projenin ilk etabı cumartesi günü başlıyor

Bu projenin Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi’nin 3 ayrı ihalesi ile hazırlanan büyük bir proje olduğunu kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Proje kapsamında Atatürk ve Öztrak Caddelerinin içme suyu hattı, asbest borular kaldırılarak yenilenecek. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatları yeniden inşa edilecek” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

 

Modern Kent Meydanı ve Tam Otomatik Meydan Altı Otoparkı’nın da yer aldığı proje ile yeşil alanları, bisiklet yolları, aydınlatma sistemleri, engelli erişilebilirliği olan kaldırımları ve kent estetiğine uygun cephe iyileştirme çalışmaları yaparak Çerkezköy’ün çehresini değiştireceklerini kaydeden Belediye Başkanı Akay, Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması Projesi’nin etap etap gerçekleştirileceğini belirtti.

 

 

ETAP ETAP YAPILACAK

 

Projenin ilk etabında Atatürk Caddesi’ni paralelde ikiye bölerek, Cumhuriyet (Belediye) Meydanı’ndan Altıyol Kavşağı’na kadar olan kısmında çalışmalar yapılacağını söyleyen Akay, Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması Projesi kapsamında yapılacak olan alt ve üstyapı çalışmalarının 1. etabının 29 Mayıs Cumartesi günü başlayacağını belirtti.

 

TRAFİK AKIŞI TEK ŞERİTTEN SAĞLANACAK

 

Akay, 1. etap çalışmaları kapsamında 29 Mayıs Cumartesi gününden itibaren Cumhuriyet (Belediye) Meydanı ile Altıyol Kavşağı arasındaki bölümde trafik akışı tek şeritten sağlanacağını ve bu bölgede bulunan esnaflar için tek sıra parklanmaya izin verileceğini belirterek “1.Etap çalışmaları süresince Uğur Mumcu Caddesi’nde trafik akışı Cumhuriyet (Belediye) Meydanı’ndan Altıyol Kavşağı istikametine doğru akacak. Belediye Meydanı’ndan Altıyol Kavşağı istikametine gitmek isteyen araçlar, Uğur Mumcu Caddesi’ni ve kısmi olarak trafiğe açık olacak olan Atatürk Caddesi’ni kullanabileceklerdir. Ayrıca Barbaros ve Güveniş Caddelerinden Altıyol Kavşağı’na devam edecek araçlar ise Uğur Mumcu Caddesi’ni kullanacaklar” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ