Selimiye Meydan Projesi hayata geçiyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan bir heyet Edirne'ye gelerek, Edirne Belediyesi tarafından projesi hazırlanan Selimiye Camii Kentsel Tasarım Projesinin uygulanacağı alanda incelemelerde bulundu. İncelemele

GÜNDEM 26.05.2021 12:29:00 0
Selimiye Meydan Projesi hayata geçiyor

5 Mayıs tarihinde olağanüstü toplanan Edirne Belediye Meclisi aldığı kararla, projesi Edirne Belediyesi tarafından hazırlanan ve Koruma Kurulu tarafından da onaylanan, “Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi” ile ilgili olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Belediye arasında protokol imzalanması için Belediye Başkanı Recep Gürkan’a yetki vermişti. Başkan Gürkan Ankara’da görüştüğü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile alanın Bakanlık tarafından Belediyece hazırlanan ve onaylatılan proje kapsamında yapımına başlanılması konusunda fikir birliğine vardıklarını ve bu konuda protokol imzalanacağını belirtmişti.

 

İHALEYE ÇIKILACAK

 

Edirne Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında projenin yapımı için protokolün imzalanmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can ve beraberindeki heyet Edirne’ye gelerek projenin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Heyete incelemelerinde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da eşlik etti. Görüşmede projenin her yönüyle heyetler arasında alanda değerlendirildiğini belirten Gürkan, “Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi ile ilgili en kısa zamanda ihaleye çıkılacak” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ