18 kilometrelik hat yapılacak

Lüleburgaz Belediyesi geçtiğimiz yıl başlattığı altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl toplam 10 kilometre kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu hattı çalışması ya

GÜNDEM 24.05.2021 13:12:00 0
18 kilometrelik hat yapılacak

Lüleburgaz Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin, kent genelinde belirledikleri noktasal tespitler sonucunda altyapı çalışmalarında izleyecekleri rota belli oldu.

 

SAĞLIKLI VE KULLANIŞLI HALE GETİRİLECEK

 

Belediye yetkilileri, “Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün bu yıl belirlediği yatırım programı çerçevesinde kent genelinde toplam 7 kilometre uzunluğunda kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışması yer alıyor. Ekipler bu doğrultuda Zafer Mahallesi Vatan Caddesi, Siteler Mahallesi Gonca 1 Sokak ve Kent Ormanı gibi önemli noktaların da yer aldığı bölgelerde kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmaları gerçekleştirecek. Tüm bunların dışında ekipler fiziki ömrünü doldurmuş içme suyu hatlarını da yenilemeyi sürdürüyor. Ekipler bu kapsamda Lüleburgaz’ın çeşitli noktalarında toplam uzunluğu 10 kilometre 570 metreyi bulan içme suyu hattını yenileyerek sağlıklı ve kullanışlı hale getirecek” dedi.

 

EN AZA İNDİRGENMİŞ OLACAK

 

Tüm bunların dışında Kocasinan Mahallesi Acı Çeşme 1. Ara Sokak’ta kapsamlı bir menfez çalışması başlatıldığını kaydeden ekipler, “Yeraltından geçen Bülbül Deresi’nin bulunduğu menfezin 250 metrelik kısmını baştan aşağı yenilecek. Bununla birlikte fiziki ömrünü tamamlamış 500 metre uzunluğundaki kanalizasyon hattı da baştan aşağı yenilenecek. Sokakta yapılacak söz konusu çalışmayla birlikte kanalizasyonda kayıp kaçak oranı en aza indirilmiş olunacak. Bu sayede Lüleburgaz Deresi’ne giden atıklar en aza indirgenmiş olacak” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ