"Çiftçilerimizin ürünleri doğrudan tüketiciyle buluşacak"

Tekirdağ'daki esnaf odası temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, Tarım ve Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Müdürü Nedim Nar'a yaptığı ziyarette, Tarım K

GÜNDEM 24.05.2021 12:04:00 0

AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin ve ilçe yöneticilerinden oluşan heyet, pandemi sebebiyle ticari faaliyetlerde sıkıntı yaşayan sektörlerden esnaf odalarının başkanlarına bir dizi ziyarette bulundu. Salgın nedeniyle ticari faaliyetleri sekteye uğrayan esnafa yönelik hükümetin hayata geçirdiği hibe ve destek programının anlatıldığı ziyaretlerde görüş alışverişinde bulunuldu.

 

“CAN SİMİDİ OLDU”

 

İlk olarak Tekirdağ Kahveciler ve Büfeciler Odası Başkanı Fahrettin Bayar'ı ziyaret eden AK Parti’li heyet, hükümetin hibe desteğiyle ilgili bilgi verdi. Oda Başkanı Fahrettin Bayar; kahvehane, kıraathane ve kantin gibi iş kollarının koronavirüs tedbirleri kapsamında en çok etkilenen iş grupları arasında yer aldığını belirterek, yerelde Süleymanpaşa Belediyesi'nin yardımları ve geçtiğimiz gün hükümetin açıkladığı hibe desteklerinin kendilerine can simidi olduğunu belirtti.

 

“DİĞER SEKTÖRLERE NAZARAN DAHA AZ KAYIP YAŞADIK””

 

AK Parti’li heyet daha sonra Tekirdağ Kebapçılar, Köfteciler, Tatlıcılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Kıral'ı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Oda Başkanı Ali Kıral, paket servis ve gel al servislerinin açık olması dolayısıyla diğer sektörlere nazaran pandemi sürecinde ekonomik olarak daha az kayıp yaşadıklarını belirtti.

 

ESNAFLARIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

 

İlçe Başkanı Sezayi Çetin ve beraberindekiler, daha sonra Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sami Kayın'la bir araya gelerek esnafın sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundular. Başkan Sezayi Çetin, burada yaptığı açıklamada esnafın nabzını tutmak adına bir program gerçekleştirdiklerini, sorunları yerinde tespit edip esnafın pandemi sürecini nasıl geçirdiğini, beklentilerinin ne olduğunu, bundan sonrası için nasıl bir yol izleneceğine dair görüş ve düşünceleri not alarak AK Parti Genel Merkezi'ne iletmek üzere çalışma içerisine girdiklerini söyledi.  İlçe Başkanı Sezayi Çetin ve beraberindeki heyet son olarak Tarım ve Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Müdürü Nedim Nar'ı ziyaret ettiler. Çiftçiler ve tarım işleri ile uğraşan vatandaşların pandemi sürecindeki durumlarının değerlendirildiği ziyarette, Bölge Müdür Nedim Nar, Tarım ve Kredi Kooperatifleri olarak ülke genelinde 275 market şubesi açtıklarını yıl sonuna kadar sayıyı 500'e çıkarma hedeflerinin bulunduğunu kaydetti. İlçe Başkanı Çetin de, çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinin Süleymanpaşa'da da açılmasından mutluluk duyduklarını belirterek, "Marketler sayesinde çiftçilerimizin ürünleri doğrudan tüketiciyle buluşacak. Marketlerin ilimizin ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayacağını umuyorum. İnşallah bu sayede kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler vatandaşlarımıza ulaşabilecek" şeklinde konuştu.

 

Haber / Buse SERİN