Milletvekili Gaytancıoğlu: Açıklanan fiyatlar yeterli değil

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, açıklanan hububat fiyatlarıyla ilgili "Buğday, arpa, yulaf, çavdar " gibi ürünlerin fiyatları çiftçilerimizin sorunlarını çözmeye yet

GÜNDEM 21.05.2021 15:19:00 0
Milletvekili Gaytancıoğlu: Açıklanan fiyatlar yeterli değil

CHP’nin Tarım Masası tarafından beş bölgede yürütülen çalışma kapsamında Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile birlikte Güneydoğu’da incelemelerde bulunan ve Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır’daki kuraklık yaşanan tarlaları gezerek çiftçilerden bilgi alan Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Güneydoğu incelemeleri sonrası dünde partisinin Edirne İl Başkanlığı’nda basın toplantısı yaptı.

 

KURAKLIK NEDENİYLE BUĞDAY VERİMİ DÜŞTÜ

 

İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ile birlikte basın toplantısı yapan Gaytancıoğlu, Türkiye'de ve dünya genelinde etkili olan kuraklığın buğday verimini düşürdüğünü ve fiyatların yükselmesine neden olduğunu ifade etti. Tarım Masası olarak Güneydoğu'daki illerde incelemeler yaptıklarını belirten Milletvekili Gaytancıoğlu, bölgede etkili olan kuraklık nedeniyle buğday veriminin düştüğünü ve üreticilerin zorlandığını kaydetti.

 

“ÇİFTÇİLERİN SORUNUNU ÇÖZMEYE YETMEZ”

 

Açıklanan hububat fiyatlarıyla ilgili de konuşan Gaytancıoğlu,” Buğday, arpa, yulaf, çavdar gibi ürünlerin fiyatları çiftçilerimizin sorunlarını çözmeye yetmez. Çiftçilerimizin girdi maliyetleri yüksek olmasından dolayı açıklanan bu fiyatlar yeterli değildir” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU