Okçuluk sporcularından 19 Mayıs'a özel gösteri

Marmaraereğlisi Belediye Spor Kulubü Okçuluk Sporcularından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na özel gösteri düzenlendi. Belediye Başkanı Hikmet Ata, "Kültür mirasımız olan ata sporumuz okçul

GÜNDEM 21.05.2021 11:51:00 0
Okçuluk sporcularından 19 Mayıs

Türk tarihinin Orta Asya’ya uzanan derinliklerinde bir savaş aracı olarak kullanılan ve ateşli silahların keşfinden sonra ise bir spor dalı olarak Türk kültüründeki yerini koruyan Okçuluk, 2019 yılında Spor Bakanlığına bağlanarak ‘’Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu’’ adını almış ve bu branşın ülkenin dört bir yanında yaygınlaştırılması hedeflenmişti.

 

ÖZEL GÖSTERİ DÜZENLEDİLER

 

Marmaraereğlisi Belediyesi de, Belediye Spor Kulübü bünyesinde Okçuluk kulübünü kurdu. Marmaraereğlisi Belediyesi Spor Kulübü eğitmenlerinin, antrenman ve çalışmalarını sürdürerek genç sporcuları Ata Sporu’na hazırladığını kaydeden belediye yetkilileri, “Bu vesileyle Marmaraereğlisi Belediye Spor Okçuluk Kulübü, bünyesinde yetiştirdiği genç sporcularla, 19 Mayıs Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gününe özel, belediye tarafından temin edilen geleneksel kıyafetleriyle, renkli görüntülere sahne olan bir gösteri düzenledi” dedi.

 

 

“OKLAR MENZİLE 19 MAYIS İÇİN ULAŞTI”

 

Marmaraereğlisi Futbol Sahası’nda düzenlenen gösteriye Belediye Başkan Yardımcısı Sinem Özüpek ile birlikte katılan Belediye Başkanı Hikmet Ata, “Kültür mirasımız olan ata sporumuz okçuluğu Belediye Spor Kulübü bünyemizde barındırmaktan onur duyuyoruz. Eğitmenlerimiz; yüzyıllar içinde belirlenmiş ilkeleri, kuralları, ritüelleri ve toplumsal uygulamaları, geleneksel zanaatkarlıkla üretilen ekipmanlarla, genç sporcularımıza okçuluk disiplinini öğretiyor ve atış teknikleri konusunda eğitiyor. İnşallah spor müsabakalarında ilçemizi en güzel şekilde temsil ederek madalyalarıyla taçlandıracaklar. Bugün oklar menzile 19 Mayıs için ulaştı. Böyle anlamlı bir günde sergiledikleri gösteriyle görsel bir şölen yaratan sporcularımızı ve Kulüp Eğitmeni Betül Tüfekçioğlu ve Tamer Tüfekçioğlu’nu gönülden tebrik ediyorum. Gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Erdal AYDIN