Meclis, komisyon raporlarını görüştü 

Çerkezköy Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı'nın 2'nci oturumu bugün saat 15.00'da Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıld?

GÜNDEM 20.05.2021 17:48:00 0
Meclis, komisyon raporlarını görüştü 

Toplantıya; Fatma Esen, İbrahim Çekçi, Enver Bayram, Mehmet Kar, Koray Önsel, Erkan Zümbül, Mikail Çelik, Mahmut Göçmez ve Habip Çelik katılmadı. Gündemin birinci maddesinde Fen İşleri Müdürlüğü’nün 25.09.2020 gün ve 82 sayılı sayılı müzekkeresinin ekindeki Kent Estetik Kurulu Komisyon Kurul kararlarından 4 numaralı kararına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Gündemin 2’nci maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 12.04.2021 gün ve 31 sayılı kesin hesaba ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin 3’üncü maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 16.04.2021 gün ve 46 sayılı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü raporunun reddi hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu Meclis’e sunuldu. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı.  

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ 

Meclis toplantısı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 16.04.2021 gün ve 49 sayılı askı plan itirazı hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 16.04.2021 gün ve 50 sayılı plan itirazı hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonunun görüşülmesi ile devam etti. Gündem maddeleri oy çokluğu ile kabul edilirken AK Parti grubu gündem maddesine şerh düştü. 

BAŞKAN AKAY’A YETKİ VERİLDİ 

Gündemin 6’ncı maddesinde Çerkezköy Halk Ekmek Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin 07.05.2021 tarihli şirket hibesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Çerkezköy Halk Ekmek Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin aktif ve pasifindeki sermayesinin kabulüyle yapılacak iş ve işlemler için Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi, sermaye belirlenmesi hususunun daha sonra gündeme alınarak değerlendirilmesi AK Parti grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. 

HAYRETTİN KARACA’NIN İSMİ YAŞATILACAK 

Daha sonra Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 26.04.2021 gün ve 63 sayılı parka isim verilmesi hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. İstasyon Mahallesi Onur Sokak’taki parka Tema Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın isminin verilmesi oy birliği ile kabul edilirken, toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 06.05.2021 gün ve 38 sayılı Belediye hissesi satışlarına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. 

MECLİS 1 HAZİRAN’DA TOPLANACAK

Komisyon raporlarının görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi. Çerkezköy Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı, 1 Haziran Salı günü saat 15.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak. 

Haber / Buse SERİN