CHP'den 19 Mayıs çelengi

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve partililer, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla AtatÃ

GÜNDEM 19.05.2021 11:55:00 0
CHP

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi törenin ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk sunma törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram ve Nedim Yılancı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Okan Ermeğan ve partililer katıldı.  İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın ilk adımı olan 19 Mayıs 1919 tarihinin; dünyada başarıya ulaşmış ilk ve önder anti-emperyalist mücadelenin başlangıç noktası olduğunu belirtti. 

“ATATÜRK, CUMHURİYETİ GENÇLERE EMANET ETTİ”

 

1919`da ülkemizin içinde bulunduğu durumu bir yazgı olarak kabul etmeyen, ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’dan başlayarak bütün ülkeye yansıyan ve yayılan bir kutlu mücadeleyi başlattığını kaydeden Dönmez, “Milletimiz; 19 Mayıs 1919’u kutsal vatan topraklarında hür ve bağımsız olarak yaşamak uğrunda binlerce şehit verilerek yapılan Milli Mücadele ve Ulusal Bağımsızlık Hareketinin başlangıcı olarak kabul etmiştir. Ulu Önderimiz, Türk gençliğine güvencini her fırsatta dile getirmiş ve kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliğine emanet etmiştir” dedi. 

 

“YÜKSELEN YENİ NESİL, İSTİKBAL SİZSİNİZ”

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gençler! Cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözünü anımsatan İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU