Uluslararası öğrencilerin ikamet işlemleri görüşüldü

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Edirne İl Göç İdaresi Müdürlüğü iş birliği ile "Uluslararası Öğrenci İkamet İşlemleri" konulu çevrim

GÜNDEM 18.05.2021 14:28:00 0
Uluslararası öğrencilerin ikamet işlemleri görüşüldü

Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu sekterleri ile idari personelin katıldığı programda Musa Aşılıoğlu, İl Göç İdaresi’nin çalışmalarından ve uluslararası öğrencilerin ikamet izin başvuruları, gerekli belgeler ve ikamet izni işlemlerine dair yapmaları gereken işlemlerden bahsetti.

 

“HER GEÇEN GÜN HEDEFİNE YAKLAŞIYOR”

 

Aşılıoğlu konuşmasında, Trakya Üniversitesi ile İl Göç İdaresi’nin tam bir uyum ve koordinasyon içinde çalıştığını kaydederek, “Ortak akılla tüm Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmaya imza attık. Trakya Üniversitesi, 2023 yılında 10 bin uluslararası öğrenciye eğitim verme hedefine her geçen gün daha da yaklaşıyor. Bu hedef doğrultusunda en büyük destekçi kurum olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

SORU CEVAP KISMI İLE SONA ERDİ

 

Aşılıoğlu son olarak Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ile Öğrenci İşleri Daire Başkanı Türker Tüküç’e, Türkiye’nin yükseköğretim alanında küresel bir güç olmasına yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti. Programın sonunda, Trakya Üniversitesi personelinin soruları İl Göç İdaresi temsilcileri tarafından yanıtlandı.

 

Haber / Erdal AYDIN