Bakan Varank: 280 işletmenin ihracatını 64 milyon dolar arttırdık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trakya'da kurdukları Dış Ticaret İstihbarat Merkezi (DTİM) ile, çalıştıkları 280 işletmenin ihracatını sadece bir yılda 64 milyon dolar arttırdıkların?

GÜNDEM 17.05.2021 18:24:00 0
Bakan Varank: 280 işletmenin ihracatını 64 milyon dolar arttırdık

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bölgesel kalkınma için model projeler geliştiriyoruz. Trakya’da kurduğumuz Dış Ticaret İstihbarat Merkezi (DTİM) ile hiç ihracat yapmamış ya da pazarını büyütmek isteyen firmalara destek oluyoruz. Beraber çalıştığımız 280 işletmenin ihracatını sadece bir yılda 64 milyon dolar arttırdık” dedi.

 

“FİRMALARA DESTEK VERMEYE BAŞLADI”

 

İhracatın artırılması ve Türkiye'de üretilmeyen ürünlerin ithalatının azaltılması hedefiyle DTİM'i kurduklarını belirten Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çorlu ve Çerkezköy’deki odalarımızda uzman arkadaşlarımızı yetiştirdik. Trakya bölgesinde ihracat yapmak isteyen veya yeni ülkelere açılmak isteyen firmalarımıza hizmet vermeye başladık” dedi.

 

AVRUPA BİRLİĞİ’NE İHRACAT YAPIYOR

 

Çerkezköy'de ve Çorlu'da metal ve cam üzerine çalışan bir şirketin İngiltere'ye ve Avrupa Birliği'ne ihracat yaptığını söyleyen Şahin, “Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesindeki Asyaport Limanı'ndan dünyanın dört bir tarafına ihracat yapıyoruz. Edirne'de firmalarımız Yunanistan'a zeytin, zeytinyağı ve ayçiçeği gönderiyor” diye konuştu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU