Çerkezköy Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısını yaptı

Çerkezköy Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı 1'inci oturumu bugün saat 15.00'da yapıldı. Toplantının başında söz alan Belediye Başkanı Vahap Akay, İsrail tarafından Filistin topra

GÜNDEM 17.05.2021 18:20:00 0
Çerkezköy Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısını yaptı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığının genelgesi ile uygulanan 17 günlük tam kapanma sürecinin ardından Çerkezköy Belediyesi’nin Mayıs ayı toplantısın Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

AKAY, İSRAİL’İ KINADI

 

Toplantı, açılış ve yoklama ile başlandı. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı başında söz alan Belediye Başkanı Akay, İsrail tarafından Filistin topraklarına yapılan saldırıları kınayarak, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

 

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

 

Şehitlerimiz için ve koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenler için başsağlığı da dileyen Başkan Akay, “Pandemi nedeni ile yine birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Geride bıraktığımız 1.5 aylık süre zarfında yine şehitlerimiz oldu. Bu sürede pandemiden dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Hepsine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN AKAY, İÇLİ’YE GEÇMİŞ OLSUN DİLEDİ

 

Akay, Ramazan Bayramı’nda trafik magandalarının saldırısına uğrayan AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli’ye geçmiş olsun dileklerini iletti ve sorumluların gerekli cezayı almasını temenni ettiklerini dile getirdi. Akay’ın konuşmasının ardından Millet İttifakı Meclis Üyelerinin İsrail’i kınayan basın bildirisi okundu. Ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

 

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

 

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Mayıs ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Fen İşleri Müdürlüğü’nün 25.09.2020 gün ve 82 sayılı sayılı müzekkeresinin ekindeki Kent Estetik Kurulu Komisyon Kurul kararlarından 4 numaralı karar Belediye Meclisi’nin 06.04.2021 gün 67 sayılı Meclis toplantısında görüşülmüş olup, çalışmaların, araştırma ve incelemeler devam ettiğinden, Belediye Meclisi’nde çalışmaların devamına oy birliği ile karar verildiğinden, bu konunun Belediye Meclisi’nde görüşülmesinin müzakeresine geçildi. Yapılan müzakerenin ardından söz konusu gündem maddesi incelenmek üzere oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

DİLEKÇE GÖRÜŞÜLDÜ

 

Gündemin 2’nci maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 12.04.2021 gün ve 31 sayılı kesin hesap hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Daha sonra İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 16.04.2021 gün ve 46 sayılı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü raporu hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gündemin 4’üncü maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 16.04.2021 gün ve 49 sayılı plan itirazı hakkındaki müzekkeresi ile gündemin 5. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 16.04.2021 gün ve 50 sayılı plan itirazı hakkındaki müzekkeresi incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildikten sonra gündemin 6’ncı maddesinde yer alan Çerkezköy Halk Ekmek Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin 07.05.2021 tarihli şirket hibesi hakkındaki dilekçesi görüşülerek, söz konusu talep incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 26.04.2021 gün ve 63 sayılı parka isim verilmesi hakkındaki müzekkeresi görüşülerek İstasyon Mahallesi Onur Sokak’taki parka Tema Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın isminin verilmesi talebi incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı Meclis toplantıları Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 06.05.2021 gün ve 38 sayılı Belediye hissesi satışlarının İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 06.05.2021 gün ve 39 sayılı Meclis kararının İptali hakkındaki müzekkeresinin oy birliği ile kabul edilmesi ile sona erdi.

 

İKİNCİ OTURUM PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK

 

Çerkezköy Belediye Meclisi Mayıs ayı Meclis Toplantısı 2’nci Oturumu 20 Mayıs Perşembe günü saat 15.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

 

Haber / Buse SERİN