Kapaklı Meclisi, tam kapanma sonrası toplandı

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı bugün saat 14.00'da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapıldÄ

GÜNDEM 17.05.2021 18:17:00 0
Kapaklı Meclisi, tam kapanma sonrası toplandı

Eray Güner ile Nalan Çolak’ın mazeret bildirerek katılmadığı toplantının açılış konuşmasını yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, tam kapanma sürecinde Kapaklı’daki sayılarında önemli bir düşüş yaşandığını, günlük vaka sayılarının 150’lerden 18’lere kadar düştüğünü belirterek “Bir şekilde temasın olmaması durumunda, vatandaşımızın evde kalması durumunda bu hastalıktan korunduğumuzun işareti aslında. Gönül ister ki biran önce bu hastalığın tamamı tüm dünyada yok olsun ve eski özlediğimiz bayramları, özlediğimiz meclis toplantıları, özlediğimiz sivil toplum örgütleriyle, halkla bütünleşmeyi gerçekleştirelim. Ama bu süreci de böyle değerlendirip böyle geçirmeye devam edeceğiz. Çok şükür ilçemizde bu kısıtlamalar neticesinde vaka sayılarımız gerçekten çok ciddi bir şekilde düşüş gösterdi. Bu 17 günlük kapanmanın etkisi de zaten önümüzdeki günlerde daha da farklı bir şekilde düşüşü gösterecek” dedi.

 

İSRAİL ZULMÜNÜ KINADI

 

İsrail’in Filistinlilere yaptığı zulme de tepki gösteren Çetin “Siyonist İsrail devleti, her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da Kadir Gecesinde başlayarak bayram gününe kadar süren ve bizim kutsalımız olan Mescid-i Aksa’da, Gazze’de, Kudüs’te birçok Filistinli Müslüman kardeşimize insanlık dışı bir uygulamayla, adeta bir katliamla, küçücük çocukları orada maalesef tüm dünyanın gözü önünde yine katletmeye devam ediyor. Buradan, Kapaklı Meclisi’nden bir kez daha kendilerini esefle kınıyoruz. Bu uygulamaların tüm dünyada kamuoyunda yer almasını ve İsrail’in bu terör eylemlerine son verilmesini, en ağır yaptırımların yapılmasını bir kez daha gönülden ifade etmek istiyorum” dedi.

 

HİSSE SATIŞI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Mecliste yer alan partilerin grup başkan vekillerinin konuyla ilgili ortak bildirgesinin okunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Meclis üyelerinden Eray Güner ve Nalan Çolak’ın katılmadığı toplantıda 3 ek gündem maddesinin gündeme alınmasının ardından toplantının ilk gündem maddesinde Kazım Karabekir Mahallesi 466 ada 14 parselde bulunan 15,68 metrekare belediye hissesinin hissedarına satışı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Kapaklı Belediyesi 2020 yılı kesin hesabı konulu yazının oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İsmetpaşa Mahallesi 1552 ada 1 parsel 33.891,67 metrekare arsa vasfındaki taşınmazın belediyelerin arsa konut ve işyeri üretimi, tahsisi, kiralanması ve satışına dair yönetmeliğin 14. maddesi doğrultusunda 2886 sayılı devlet ihale kanunu hükümleri çerçevesinde satışa çıkarılması konusu görüşüldü. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile CHP’li Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan arasında polemiklerin yaşandığı gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Toplantının dördüncü gündem maddesinde de 2 adet boş kadro değişikliği yapılması konulu yazı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 48. maddesi hükümleri gereğince Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Kentsel Tasarım Müdürlüğü kurulması konusunun oy birliği ile kabul edildiği toplantıda Cumhuriyet Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi’nin konut alanından ticaret+konut alanına dönüştürülmesine ilişkin imar plan değişikliği konusu da İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

TAHSİS İPTAL EDİLECEK

 

Bahçeağıl, Karlı ve Uzunhacı Mahallelerinin kırsal mahalle olarak belirlenmesi konusunda imar komisyonunun almış olduğu karar görüşülerek oy birliğiyle kabul edilirken, toplantının bir sonraki gündem maddesinde de mülkiyeti belediyeye ait olan 2016 yılında Katı Atık Aktarma istasyonu kurulması için 5 yıllığına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Saray İlçesi, Büyükyoncalı Mahallesi eski 3039 parsel 34.700 metrekare yer ve 2026 ada 1 Parsel 34.057,97 metrekarelik taşınmaz kullanılmadığından yapılan tahsisin kaldırılması talebi İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE TAHSİS EDİLDİ

 

Meclis toplantısının son gündem maddesinde de Kapaklı Belediyesi tarafından 1 adet Sedan otomobilin Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tahsisi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclis toplantısının ikinci oturumu 20 Mayıs Perşembe günü saat 14:00’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU