6 bin 500 kişi istihdam edilecek

Kırklareli Valiliği'nden yapılan açıklamada, Kırklareli OSB'nin, stratejik konum avantajlarının yanı sıra Sosyal donatılar, çevre düzenlemesi, yol, su elektrik, doğal gaz, atık su ve arıtma alt

GÜNDEM 16.05.2021 16:53:00 0
6 bin 500 kişi istihdam edilecek

1997 yılında yatırımların başladığı Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde 2018 yılına kadar geçen 21 yıllık sürede 1200 dönüm sanayi parselinin tahsisinin gerçekleştirildiği, son 3 yılda ise mevcut alanın yüzde 55’i oranında 1300 dönüm sanayi parseli tahsisinin yapıldığı belirtilen açıklamada “Kırklareli Organize Sanayi Bölgemizin mevcut alan tahsisi tamamlanmış olup ilimize yaklaşık 5 milyar TL değerinde yatırım yapılarak 6 bin 500 kişi istihdam edilecektir” denildi.

 

BOŞ SANAYİ PARSELİ KALMADI

 

Yatırımcıların artarak devam eden ilgisi karşısında bugün itibariyle Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde boş sanayi parseli kalmadığı ve tüm sanayi parsellerinin satıldığı kaydedilen açıklamada, “Borcu olan Organize Sanayi Bölgesinden 180 milyon TL parası olan bir bölge haline geldik. Sanayicilerin acil yatırım alanı ihtiyacına cevap verebilmek üzere başlatılan, Kırklareli OSB’nin 2.061 dönüm alandaki genişleme çalışmalarına ilişkin yer seçim etüt çalışmaları tamamlanmıştır. Yatırım yapmak isteyen ve toplamda 1000 dönüme civarında ön taleplerini Kırklareli OSB’ye ileten sanayicilere 2021 yazı sonunda genişleme alanından tahsislere başlanması ön görülmektedir” denildi.

 

“İSTİHDAMA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

 

Açıklamada, “Sektöründe öncü firmaları barındırarak katma değer, istihdam ve çevreci ilkeleri çerçevesinde Ülke ekonomisine ve ilimizin kalkınmasına katkı sağlayan Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde Alüminyum profil konusunda üretimde bulunmak üzere; Model Taahhüt İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. firması ile; İmka İplik Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Dış Tic. A.Ş. firması da yatırım yapma kararları aldı. Toplamda 478 milyonluk yatırım ile Kırklareli OSB’de kurulacak olan işletmeler ilimiz istihdamına büyük katkı sağlayacaklardır. Alüminyum profil konusunda üretimde bulunmak üzere; Model Taahhüt İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. firması Kırklareli OSB'de; 20.000 m2 alanda, 100 kişiye istihdam sağlayarak, 46 milyon TL tutarında yatırım, İplik üretimi ve örme konusunda üretimde bulunmak üzere; İmka İplik Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Dış Tic. A.Ş. firması Kırklareli OSB'de; 113.000 m2 alanda, 600 kişiye istihdam sağlayarak, 432 milyon TL tutarında yatırım yapma kararı almışlardır” ifadelerine yer verildi.

 

“ÜLKEMİZE VE İLİMİZE HAYIRLI OLSUN”

 

Kırklareli Valisi Osman Bilgin de OSB'nin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen başta valiler, müteşebbis heyet üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, bölge müdürleri ve çalışanlar ile yüklenici firmalara ve emeği geçenlere teşekkür ederek, bu yatırımların, katacağı katma değer ve istihdam ile ülkemize ve Kırklareli’ne hayırlı olmasını temenni etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU