Albayrak: Her insan bir engelli adayıdır

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayınlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Unutmamak gerekir ki her insan bir engelli adayıdır" dedi. Tekirdağ Büyükşehir

GÜNDEM 11.05.2021 11:57:00 0
Albayrak: Her insan bir engelli adayıdır

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Engellilik halinin sadece engellileri ve ailelerini değil, toplumun tamamını ilgilendiren önemli bir konu olduğunu kaydeden Albayrak, “Unutmamak gerekir ki her insan bir engelli adayıdır” dedi. Devlet, kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşların işbirliğiyle engellilerin temel hak ve hürriyetlerden en iyi şekilde yararlanabilmelerine, yaşam standartlarının yükseltilmesine ve sosyal yaşama katılabilmelerine imkân sağlanması konusunda pek çok çalışma yapılmış ve önemli ilerlemeler sağlandığını kaydeden Albayrak, “Toplumsal duyarlılığımızın güçlendiği ölçüde engellilerimizin yaşam koşullarını daha da iyileştirebiliriz” ifadelerini kullandı.

 

“YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Engelli bireylerin hayatın her alanında var olarak fırsat verildiğinde ne denli önemli başarılara imza atabildiklerini her geçen gün ortaya koyduklarını dile getiren Albayrak, “Bizlere düşen görev onların önündeki engelleri kaldırmak ve fırsat eşitliğini sağlamaktır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın yanındayız ve bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nın, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik toplumsal duyarlılığı güçlendirmesini diliyor, engellilerimize ve ailelerine sağlıklı, mutlu, huzurlu ve engelsiz bir yaşam diliyorum” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ