Kırklareli Peynirinin kalite kabul sürecini görüştüler

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sanayi İşbirliğinden Sorumlu Rektör Danışmanı ve Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma

GÜNDEM 10.05.2021 15:04:00 0
Kırklareli Peynirinin kalite kabul sürecini görüştüler

Yapılan ziyaretle ilgili açıklamada bulunan KTSO Başkanı Soner Ilık, “Geçtiğimiz aylarda Coğrafi İşaret Tescilini aldığımız Kırklareli Beyaz Peynirimizin Kalite Kabul Testleri’nin Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarı’nda yapılması ile ilgili birtakım girişimlerde bulunmuştuk. Bu yaptığımız girişimlerimizin sonucunda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sanayi İşbirliğinden Sorumlu Rektör Danışmanı ve Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvar Müdürü Prof. Dr. Sermet Koyuncu odamızı ziyarette bulundu” dedi.

 

“İHTİYAÇLARA CEVAP VERMEKTEDİR”

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sanayi İşbirliğinden Sorumlu Rektör Danışmanı ve Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvar Müdürü Prof. Dr. Sermet Koyuncu da yapılan çalışmalar ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Bilim ve Teknoloji Uygulama Merkezimiz, Rektörlük bünyesinde faaliyet gösteren bir birimdir. Faaliyetlerini merkezi bir organizasyon çerçevesinde düzenleyerek yaratıcı, verimli bir araştırma ortamı oluşturmaktadır. Öncelikle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale ve çevresine de hizmet verebilecek şekilde, katma değeri yüksek, üretim ve tasarım aşamalarında yüksek teknoloji gerektiren yeni ürün ve malzemeleri geliştirmektedir. Araştırmacı bilim insanlarının birbiriyle bağlantılı ve de disiplinler arası çalışmaya olanak sağlayan bilim dallarında çalışma yapmasını sağlamaktır. Yörenin sanayici ve girişimcilerinin ileri teknolojilere dayalı her türlü ürün, süreç ve malzeme bilgisi ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Merkez olanaklarını kullanarak yüksek lisans/doktora öğrencilerini bilimsel-teknolojik çalışmalar yapmasını sağlayıp, bu öğrencileri eğitip, yönlendirerek yetiştirmektedir”

 

Haber / Ruşa ELMA