Çocukların bayram şekeri UMAY'dan

Tekirdağ UMAY Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tokgöz, Ramazan Ayı boyunca Çerkezköy, Kapaklı, Ergene ve Çorlu'da yaptıkları çalışmalarla 538 aileye erzak, 3 aileye eşya, 4 ?

GÜNDEM 10.05.2021 14:47:00 0
Çocukların bayram şekeri UMAY

UMAY Arama Kurtarma Derneği olarak; her yıl titizlikle yürüttükleri yardım kampanyasını bu yıl da devam ettirdiklerini dile getiren Tokgöz, “20 kişilik ekiple gerçekleştirdiğimiz yardım kampanyamız bu yıl Çerkezköy, Kapaklı, Ergene ve Çorlu ilçelerimizi kapsadı. Hayırseverlerimizin yardımlarını büyük bir titizlikle yürüttüğümüz koordineli çalışmalar sonucunda ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırdık. İçerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde hayırseverlerimizin duyarlılığı ve ekip arkadaşlarımın fedakar çalışmaları sonucu bu yıl 538 ailemize ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

538 AİLEYE ERZAK YARDIMI

 

Ramazan Ayı boyunca yaptıkları çalışmalarla 538 aileye erzak, 3 aileye eşya, 4 çocuğa kırtasiye, 8 bebeğe bez ve mama, 19 aileye alışveriş çeki yardımında bulunduklarını, 12 ailenin ise çeşitli faturalarını ödemelerine katkı sağladıklarını kaydeden Tokgöz, “Paylaşım ve yardımlaşma üzerine kurulu olan kültürümüzün güzel geleneklerinden birisi olan ‘Şeker Toplayan Çocuklarımız’ bu bayram kısıtlama nedeniyle şeker toplamaya çıkamayacak. Yönetim Kurulumuzun kararı ile bu bayram çocuklarımızın şekerlerini evlerine biz götüreceğiz. Yönetim Kurulu ve gönüllülerimizin desteği ile inşallah Arife Günü 5 bin çocuğumuza bayram şekerlerini, ihtiyaç sahibi 50 ailemize bayram şekeri ve kolonya paketi ile Ramazan Ayı’nın son iftarlık yemeklerini ulaştırmayı planlıyoruz” dedi. Hayır işlerinde kendilerini aracı kılan tüm hayırseverler ile gönüllülere ve dernek yönetimine teşekkür eden Tokgöz, Türk-İslam Alemi’nin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutladı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU